Prestižan program edukacije lidera 1. put u Srbiji i regiji!

Po prvi put u Srbiji i regionu, održava se sertifikacioni Agile Leadership program, od strane svetski priznatih stručnjaka Scrum Alliance, Olaf Lewitz i Christine Neidhardt! Ovo je dvodnevni kurs i održaće se 23. i 24. novembra, u Beogradu. Svi polaznici kursa dobijaju prestižni, međunarodno priznat sertifikat od Scrum Alliance. Pored toga, sertifikat se boduje pri daljem usavršavanju i od strane Scrum Alliance (14 SEU), kao i od strane Project Management Institute (14 PDU).

Ovaj prestižan program osmišljen je kao odgovor na potrebu zaposlenih u svetskim kompanijama da ih predvode lideri, umesto da se njima „upravlja“. Zaposleni žele da imaju lidera koji će ih podstaći da pokažu inicijativu, a ne šefa koji će ih „zarobiti“ operativnim zadacima i osporiti im pravo na kreativnost i inovativnost. Prema istraživanjima koja su sprovedena u svetu, zaposleni žele da imaju lidera koji će ih voditi ka novim uspesima. Stoga su na svetskom tržištu sve više traženi efektivni agilni lideri.

Efektivni lideri podstiču dobre odnose sa svojim zaposlenima i preuzimaju odgovornost za neuspehe svog tima. Najvažnija osobina efektivnog lidera je njegova agillnost. Agilan efektivni lider je spreman i sposoban da vodi organizaciju i svoje zaposlene u turbulentom okruženju sa čestim promenama. Takođe, on podstiče liderske sposobnosti kod svojih zaposlenih i teži da od njih stvori nove efektivne agilne lidere.

Jedan od trenera Agile Leadership programa, Olaf Lewitz, pokušao je tokom intervjua da nam predstavi širi kontekst: Liderstvo i menadžment su, sa jedne strane vođenje tima, a sa druge potreba da ga zaštitite - to su komplementarne, a ne suprotstavljene aktivnosti i obe iziskuju veliki nivo odgovornosti. Kao menadžer, morate osigurati stabilnost organizacije, da će proizvod biti isporučen, zaposleni plaćeni i slično. Sve ovo zahteva da vodite računa o ograničenim resursima, smanjenju rizika, povećanju stabilnosti. Kada se stvari malo promene – ili ih vi promenite – fokusirate se na veći broj mogućnosti, preuzimanje rizika i kretanje u nove akcije, to prelazi u liderstvo. Svetu su potrebni i lideri, i menadžeri.“

Agile Leadership program će vam dati odgovor na pitanje kako da se izdvojite u vremenu brzih promena i pomoći će vam da otkrijete koji stil liderstva vam leži. Svi polaznici će naučiti šta su agilne organizacije, pristupi koje one koriste i pronaći će odgovor na pitanje zašto su kompanije koje posluju po agilnim metodologijama među najuspešnijima u svojoj oblasti. Saznaćete kako rade efektivni agilni lideri, kao i kako vode agilne promene i transformacije čitave organizacije. Nakon završenog kursa znaćete da primenjujete agilne principe na svom timu, u svojoj organizaciji, ali i u svakodnevnom životu.

Agile Leadership kurs će se održati u sklopu Agile Month-a, serije edukacija posvećenih agilnom razvoju softvera. Rane prijave su u toku – za više informacija posetite Agile Serbia sajt http://www.agile-serbia.rs/scrum-extended-education/certified-agile-leadership-course.

PR

Ivana Španović i Volkswagen - pobednički spoj

Novi Arteon doživeo je svoju svečanu premijeru na tržištu Srbije 9. oktobra u hotelu Radisson Blu Old Mill, na svojevrsnoj izložbi, a ne tipičnoj promociji, uobičajenoj za ovakve manifestacije. Izložbeni prostor postao je galerija, sa Arteonom u centru pažnje.

biz: pr nedelja 15.10. 10:00 Komentara: 0

"EPIC DRAMA" – Novi TV kanal medijske kuće VIASAT WORLD

Gledaoce čekaju više od 600 sati najnovijih serija iz celog sveta i najveća glumačka imena. Ljubitelji serija imaće mogućnost da biraju između velikog broja žanrova - kriminalistički programi, misterije, klasični književni žanr, politika i moć, istorijski i ratni programi, akcione avanture i fantastika. Najzanimljivije istorijske drame nastale u Velikoj Britaniji, SAD-u, Španiji, Francuskoj, Italiji, Australiji i Kanadi, uskoro su na raspolaganju najširoj publici.

biz: pr petak 13.10. 11:30 Komentara: 0

Kako izbor materijala za gradnju kuće utiče na vaše zdravlje

Sa pojavom termina "bolesti modernog društva" niko više ne dovodi u pitanje uticaj okoline i dinamike života na naše zdravlje. Svest o zdravoj ishrani i zdravim navikama je trajno promenjena. Ali kada je u pitanju koliko na zdravlje utiče naša životna sredina, izgleda da jako sporo razvijamo svoju svest. Ne tako davno su se poslednji stanari iselili iz azbestnog naselja, a sećamo se i afere sa „smrdljivim zgradama“.

biz: pr petak 13.10. 10:30 Komentara: 0

Kompanija EY u Srbiji slavi 20 godina poslovanja

Revizorsko-konsultantska kompanija EY sinoć je na svečanoj koktel proslavi obeležila 20 godina poslovanja u Republici Srbiji. Proslava velikog jubileja, uključivala je i donaciju organizaciji za roditelje dece obolele od raka NURDOR kojom je kompanija EY doprinela izgradnji dečjeg hemato-onkološkog centra u Nišu.

biz: pr petak 29.09. 09:51 Komentara: 1

Najbolju preduzetničku ideju SoGe nagrađuje sa milion dinara

Sosijete ženeral banka pokrenula je veliki konkurs „Generator“, a šansu da prijave svoje preduzetničke ideje imaju svi pojedinci, timovi, preduzetnici ili pravna lica koji žele da pokrenu novi ili razviju postojeći biznis. Glavna novčana nagrada je milion dinara, nagrada publike 500.000 dinara, a nagrade će obezbediti i partneri na ovom konkursu. Rok za prijavu je 10. oktobar.

biz: pr petak 22.09. 10:00 Komentara: 0

Procurilo: Nezapamćena ponuda - Audi do 40% niže cene

Kako nezvanično saznajemo, Audi brend u saradnji sa ovlašćenim auto-centrom ’WeltAuto’, sprema jedinstvenu ponudu za ograničeni broj skoro novih i malo korišćenih premijum Audi automobila. Ponuda uključuje sledeće modele: A3 limuzinu, A4 limuzina i Q5, stare do godinu dana (6-12 meseci), a spekuliše se da će popust iznositi i do 40% u odnosu na regularne cene za ovakva nova vozila!

biz: pr utorak 19.09. 09:51 Komentara: 1
strana 1 od 23 idi na stranu