Čestitam, državo: Trifunović o "mladom srpskom reditelju Rejfu Fajnsu"

Ministarstvo kulture Srbije potvrdilo je za “Politiku“ da je izdvojeno 62 miliona dinara za projekat “Bela vrana“ koji poznati britanski glumac, ali i srpski državljanin Rejf Fajns planira da snimi kod nas.

Izvor: politika.rs
Podeli
foto: guliver
foto: guliver

Tim povodom oglasio se i glumac Sergej Trifnović koji je izjavio da mu je „drago što je država prepoznala talenat mladog srpskog reditelja Rejfa Fajnsa“.

Ironičnim komentarom Trifunović je prokomentarisao odluku Ministarstva kulture Srbije da izdvoji 62 miliona dinara za projekat “Bela vrana“.

Kako je objašnjeno iz Ministarstva, toj instituciji obratio se Filmski centar Srbije koji je od producentske kuće „Rudik Films” iz Velike Britanije dobio molbu za podršku produkciji pomenutog filma. Sredstva će biti preneta Filmskom centru, koji će ih dalje preusmeriti „WIP Films” produkciji iz Srbije, koja obavlja domaći servis za inostrane partnere.

Podsetimo, Rejf Fajns je nedavno dobio i srpsko državljanstvo.

Prati B92 na Viberu

Aktuelno

Na Sajmu knjiga od nobelovke do lihtenštajnskog princa

Austrijski pisac i publicista Karl Markus Gaus i srpski akademik Miro Vuksanović otvoriće 22. oktobra 62. Međunarodni beogradski sajam knjiga, koji će do 29. oktobra pod sloganom "Ključ je u knjigama" okupiti blizu 500 direktnih izlagača od kojih više od 50 iz inostranstva.

Aktuelno sreda 18.10. 17:30 Komentara: 2
strana 1 od 58 idi na stranu