Alkotraz - neobičan bar u koji je poželjno doneti svoje piće

Prvi londonski koktel bar, napravljen u zatvorskom stilu, Alkotraz, otvoren je pre dve nedelje.

Izvor: punkufer.hr
Podeli

U njemu je dozvoljeno krijumčariti svoje piće, jedino morate da pazite, baš kao i u zatvoru, da vas ne primete čuvari. Pića koja unesete potom vam se serviraju kao u kafiću, a kako bi doživljaj bio potpun, na ulazu dobijete narandžasta zatvorska odela i u svom piću uživate u malim ćelijama.

Alkotraz, koji je vrata otvorio 28. septembra, radiće nažalost samo tri meseca. Inspirisan je Alkatrazom, a odjednom može da primi 30 "zatvorenika". Pića se poslužuju bez menija, a dobijaju se obično u metalnim zatvorskim čašama kako ne bi privlačili pažnju čuvara.

"Otvorili smo vrata pre dve nedelje i dočekali veliki broj ljudi u potrazi za ovakvim iskustvom. Reakcije na internetu takođe su bile sjajne, a i istraživanje u kome su učestvovali gosti nakon posete pokazalo je da su svi oduševljeni“, ispričao je Sem Šerman iz kompanije Inventiv prodakšns (Inventive Productions), koja stoji iza ovog projekta.

Čini se kako se fascinacija zatvorima ne može potrošiti, jer je recimo i na Tajlandu nedavno otvoren hotel u kom spavate u ćeliji.

Bar Alkotraz otvoren je od četvrtka do subote, a radno vreme je od 17 do 23 časova. Ulaz košta 30 funti, a uz ulaznicu se dobijaju četiri koktela i dvosatni boravak.

Prati B92 na Viberu

Zanimljivosti

Najbolji švedski rituali: Znate li šta Šveđani rade sredom?

Šveđani su neobičan narod. Vredni su, ali izuzetno cene pauzu za kafu, skromni su, ali se njihove zastave nalaze svuda i na prvu loptu mogu da deluju hladno poput klime koja ih okružuje, ali kad ih upoznate, topli su kao sauna. Šveđani ne uživaju u ćaskanju i praznim rečima koji su mnogima potrebni da premoste neprijatnu tišinu.

Zanimljivosti subota 18.11. 08:25 Komentara: 38

Da li biste slavili Novu godinu u Černobilju?

Još ne znate gde ćete za Novu godinu, a dozlogrdili su vam stereotipni dočeci uz "neograničeno domaće piće i hladnu zakusku" (čitaj žu-žu pogačice i čajnu kobasicu), a luksuzni novogodišnji aranžmani u nekim tropskim predelima vas ne privlače ili, verovatnije, zadiru preduboko u vaš tanki kućni budžet?

Zanimljivosti četvrtak 16.11. 08:21 Komentara: 6
strana 1 od 728 idi na stranu