Strogi protokol: Kako putuje britanska kraljevska porodica?

Kada britanska kraljevska porodica odlazi na put, sve mora da bude isplanirano do najmanjeg detalja.

Izvor: 100posto.hr
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Kraljica Elizabeta II najčešće na putovanja vodi 34 člana privatnog osoblja. To uključuje pripadnike odeljenja za ugostiteljstvo, logistiku, ali i privatnog sekretara i njegovog zamenika, i još četiri pomoćna sekretara. Tu su i stilisti, sobarice, ali i portparoli koji dočekuju medije.

Najveći prioritet prilikom putovanja kraljevske porodice svakako je njena bezbednost, pa prilikom nekih putovanja sa njom putuje i lekar, a skoro uvek čitava grupa telohranitelja.

Nedavno je otkriveno i da je princ Hari unajmio telohranitelja koji će danonoćno paziti na njegovu devojku, američku glumicu Megan Markl.

Zanimljiv je podatak i da sama kraljica ima tačno osam policijskih čuvara koji je prate u stopu.

Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Svaki član kraljevske porodice ima svoj personalizovani prtljag, koji se razlikuje po šifri, boji i monogramu. Tako je, na primer, prtljag malenog princa Džordža svetloplave boje.

Svi članovi uvek su doterani u skladu s prilikama jer se odevne kombinacije za zvanična putovanja kraljevske porodice uvek pomno biraju znatno pre toga. Tako vojvotkinja od Kembridža uvek pakuje odeću koja odgovara tradicionalnim bojama države u koju putuje.

Ipak, jedno odevno pravilo uvek je isto - svi pripadnici kraljevske porodice moraju u koferima da imaju crno odelo ili crnu haljinu, u slučaju da umre neki od članova dvora.

Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Prati B92 na Viberu

Zanimljivosti

Najbolji švedski rituali: Znate li šta Šveđani rade sredom?

Šveđani su neobičan narod. Vredni su, ali izuzetno cene pauzu za kafu, skromni su, ali se njihove zastave nalaze svuda i na prvu loptu mogu da deluju hladno poput klime koja ih okružuje, ali kad ih upoznate, topli su kao sauna. Šveđani ne uživaju u ćaskanju i praznim rečima koji su mnogima potrebni da premoste neprijatnu tišinu.

Zanimljivosti subota 18.11. 08:25 Komentara: 38

Da li biste slavili Novu godinu u Černobilju?

Još ne znate gde ćete za Novu godinu, a dozlogrdili su vam stereotipni dočeci uz "neograničeno domaće piće i hladnu zakusku" (čitaj žu-žu pogačice i čajnu kobasicu), a luksuzni novogodišnji aranžmani u nekim tropskim predelima vas ne privlače ili, verovatnije, zadiru preduboko u vaš tanki kućni budžet?

Zanimljivosti četvrtak 16.11. 08:21 Komentara: 6
strana 1 od 728 idi na stranu