Tužio avio-kompaniju zbog "penušavog vina umesto šampanjca"

Nije svako penušavo vino šampanjac, a jedan čovek je u misiji da to i dokaže.

newser
Podeli
Stjuardesa služi pravi šampanjac na prvom letu Boeing-a 747 (Foto: Gettyimages)
Stjuardesa služi pravi šampanjac na prvom letu Boeing-a 747 (Foto: Gettyimages)

Kanađanin Danijel Mekdaf tužio je Sanving erlajns (Sunwing Airlines) zato što je tokom leta, umesto obećanog šampanjca, posluženo neko drugo penušavo vino.

Dok je leteo za Kubu, očekivao je dragoceno piće iz francuske regije Šampanj, koje jedino i može da se naziva šampanjcem. Međutim, dobio je nešto drugo.

Iz Sanvinga kažu da je Mekdaf suviše doslovno shvatio njihove promo-materijale, u kojima su obećani "šampanjski odmori" i "šampanjska usluga", što je više korišćeno da opiše nivo usluge, a ne konkretno piće.

Avio-kompanija zato njegovu tužbu naziva "frivolnom".

Advokat Mekdafa, pak, tvrdi da njegov klijent nije sitničav, nego da pokušava da ukaže na poruke koje se šalju potrošačima.

"Ako ćete mamiti mušterije promovisanjem nečega, a na kraju im ne date to nešto... niste pošteni", kaže advokat Sebastijan Paket.

Sanving ih je poslušao i iz materijala izbrisao svako pominjanje šampanjca.

Penušavo vino se i dalje služi.

Prati B92 na Viberu

Zanimljivosti

Najbolji švedski rituali: Znate li šta Šveđani rade sredom?

Šveđani su neobičan narod. Vredni su, ali izuzetno cene pauzu za kafu, skromni su, ali se njihove zastave nalaze svuda i na prvu loptu mogu da deluju hladno poput klime koja ih okružuje, ali kad ih upoznate, topli su kao sauna. Šveđani ne uživaju u ćaskanju i praznim rečima koji su mnogima potrebni da premoste neprijatnu tišinu.

Zanimljivosti subota 18.11. 08:25 Komentara: 38

Da li biste slavili Novu godinu u Černobilju?

Još ne znate gde ćete za Novu godinu, a dozlogrdili su vam stereotipni dočeci uz "neograničeno domaće piće i hladnu zakusku" (čitaj žu-žu pogačice i čajnu kobasicu), a luksuzni novogodišnji aranžmani u nekim tropskim predelima vas ne privlače ili, verovatnije, zadiru preduboko u vaš tanki kućni budžet?

Zanimljivosti četvrtak 16.11. 08:21 Komentara: 6
strana 1 od 728 idi na stranu