- Komentari -

Praunuka Nikite Hruščova: Tramp je novi Staljin

Nina Hruščova, profesorka međunarodnih odnosa Nove škole u Njujorku i praunuka nekadašnjeg sovjetskog lidera Nikite Hruščova, kritikovala je predsednika SAD Donalda Trampa zbog njegovih novih napada na medije.

Huffington Post Izvor:
Pošaljite komentar
 1. Unuka komunističkog zločinca očigledno još uvek pripada toj istoj, mračnoj strani, i jasno je da joj se neće dopasti neko ko ponovo vodi Ameriku pravim smerom Ronalda Regana, dakle ukida sve neokomunistočke gluđosti koje su Obama i ostale socijalističke štetocine pre njega zavele i ponovo vodi realistočnu spoljnu politiku, dakle koristi sve mogućnosti SAD uključukući i pretnju vojnom silom za zločince i silnike. To se takvima nikada ne dopada, i odlično je da je tako :)))
   (EU Citizen, 13. oktobar 2017 13:39)

  # Link komentara

 2. Ili kraće i sažetije rečeno (In medias res), Amerika ima demokratske izbore svake 4 godine, već duže vreme, a što je nezamislivo za Rusiju. Eto to je razlog zašto nemogu da se porede Tramp i Staljin.
  (autosovinista, 12. oktobar 2017 20:36)

  Još jedna razlika: Staljin je ubijao svoje u svojoj državi, a Tramp mlati po celom svetu.
  A što se izbora tiče i Rusija ima izbore, ako nisi znao..
   (Tata spalio Đenku, 13. oktobar 2017 07:14)

  # Link komentara

 3. Trump je Staljin koji ce trajati najduze 4 godine, ako i toliko i koji je Staljin u drzavi koja radi kao svajcarski sat i gde postoje institucije koje mogu da ga spuste na zemlju cim i najmanje pocne da se gubi i pravi gluposti. VELIIIIIKA RAZLIKA!!
  (aleks, 13. oktobar 2017 00:44)

  # Link komentara

 4. Mene na primer zanima gde se informisu ovi sto brane Trampa? Koje to on fabrike hoce da vrati u Ameriku, kada se svi proizvodi sa Tramp etiketom stancuju u Aziji? Sta su za vas objektivni mediji ako je sve sto se njemu ne svidja "fake news"? Postoje celi portali, izuzetno cenjeni, koji se bave ispitivanjem lazi koje on svakodnevno tvita i izgovara. Mrzite Hilari koliko vam je volja, ali nemojte da se blamirate ponavljajuci ko papagaji njegove nebuloze.
  (rado Srbin Trampa brani, 13. oktobar 2017 00:25)

  # Link komentara

 5. Kako je krenulo, biće Tramp i novi Adolf...
  (mexican wall, 12. oktobar 2017 23:02)

  # Link komentara

 6. Šta bi tek rekla da živi u Srbiji...
   (miki, 12. oktobar 2017 22:50)

  # Link komentara

 7. Majko moja, Staljin i Tramp... Dao bog da vladavinu ovog drugog covecanstvo prezivi.
  Hile je samo bio primoran da svoju jadnu Nemacku brani. Ako mi ne verujete,pitajte ove nove istoricare zaposlene u Berlinu, Briselu, Vasingtonu ... i u Beogradu.
  (staljinko, 12. oktobar 2017 22:46)

  # Link komentara

 8. Kako postajes nečija majka?
   (olo, 12. oktobar 2017 21:11)

  # Link komentara

 9. Ili kraće i sažetije rečeno (In medias res), Amerika ima demokratske izbore svake 4 godine, već duže vreme, a što je nezamislivo za Rusiju. Eto to je razlog zašto nemogu da se porede Tramp i Staljin.
  (autosovinista, 12. oktobar 2017 20:36)

  # Link komentara

 10. Glavni razlog zasto Trump nista nema zajednicko sa Staljinom- osnove drzavne vlasti. Staljin, fasisti, komunisti, neo-birokratski totalitarizam EU,... (a i Srbija) svi guraju ka mocnijem birokratskom aparatu i vecoj moci i kontroli drzave nad populacijom i privredom.
  Sva obecanja Trumpa i sve akcije koje je uspeo da uradi vode upravo u obratnom smeru: dramaticno kresanje birokratskog aparata, uklanjanje pozicija unutar ministarstava (jedna od cuvenih vesti iz jednog od ministarstava je da se svi plase otpustanja i da se namestaj iz kancelarija otpustenih i ne-zamenjenih gomila po hodnicima, nikog nema), dramaticna de-regulacija iz svih ministarstava (opet cuvena naredba da za svaku novu regulativu moraju ukinuti bar dve starije), oslobadjanje privrede, smanjenje taksi (a time i moci drzave), ponovno otvaranje slobode u zdravstvu nakon Obaminog grabeza (sto je ljudima ovde u birokratskom totalitarizmu verovatno nerazumljivo ali cemu ljudi u Americi aplaudiraju)-kupite sta hocete, od koga hocete... To nije "potpis" bilo koje vrste opresije vec tradicije slobode i individualizma Amerike. A totalitarna Levica i njeni mediji to ne vole.
  Najbolji opis Trumpa: Nacionalisticki slobodar.
  (dusanmal, 12. oktobar 2017 19:57)

  # Link komentara

 11. Bolje nego novi Hruščov.
   (CJ, 12. oktobar 2017 18:30)

  # Link komentara

 12. a ha ha ha desnica nova levica dobra fora
  (you are fake news, 12. oktobar 2017 18:24)

  # Link komentara

 13. Kakva tendencioznost ove analitičarke. Samo zato što predaje u Njujorku i živi u antitramp okruženju daje neobjektivne izjave i stavove. Tramp se bori protiv medija jer su oni loši i neobjektivni ne samo što se tiče njega već i globalno gledano. On je zato i pobedio jer je to izraz otpora protiv establišmenta u politici, ekonomiji i medijima. Njegova politika se bazira na dva stuba, prvi je žestoka brba protiv ilegalnih imigranata a druga je vraćanje fabrika koji su otišli van Amerike. Mnogi su o tome ćutali i to držali pod tepih ali on je rekao da je car go i tako dobio više glasova nego idealni Mit Romni pre 4 godine.
  (Aron, 12. oktobar 2017 18:05)

  # Link komentara