Večernji provodi najpogubniji za mlade: Policija pojačava kontrolu nakon nesreća u Beogradu

Policija će narednih sedam dana pojačati kontrolu učesnika u saobraćaju, posle nezgoda u kojima su u Beogradu povređeni mladi.

Izvor: RTS
Podeli
Foto: B92/NĆ
Foto: B92/NĆ

Koliko se u praksi poštuju ograničenja za vozače sa probnom dozvolom?

U sudaru kod Ade Ciganlije lakše su povređeni troje dece i majka, a na Miljakovcu je teže povređeno četvoro tinejdžera kada je automobil udario u banderu. U vozilu je bilo sedam mladih osoba, a za volanom maloletnik sa probnom vozačkom dozvolom, prenosi RTS.

Povređene su četiri devojke od 18 godina i jedan momak od 19 godina, kao i vozač. Njih su u Urgentni centar prevezle tri ekipe Hitne pomoći, a prema prvim informacijama, oni imaju prelome ruku i nogu, i nekima su izbijeni zubi. Momak od 17 godina, koji je bio za volanom, ima povrede glave.

Policija kaže da je sve više noćnih vožnji u kojima se u kolima za pet registrovanih vozi čak i dvostruko više osoba, a da 20 odsto udesa sa teškim posledicama prave vozači između 18 i 30 godina.

"Stvari koje mi sankcionišemo su neprilagođena brzina, vožnja pod dejstvom alkohola, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i, mogu da kažem, sve više mobilni telefoni", ističe načelnik Saobraćajne policije Nebojša Arsov.

Večernji provodi najpogubniji za mlade

Sa rigoroznim kontrolama će se nastaviti i narednih dana, kažu u MUP-u, ali stručnjaci upozoravaju da su večernji provodi najpogubniji za mlade.

"Puna su groblja, pune su bolnice, puni su zatvori onih koji su smatrali da mogu da voze bolje kada su pijani nego kada su trezni, to je velika zabluda, osim velikih novčanih kazni imajte na umu da je svaka saobraćajna nesreća pod dejstvom alkohola umišljajno krivično delo", navodi Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Setimo se samo udesa na Adi Huji, kada su vršnjaci vozili druga u gepeku i uleteli u Dunav, ili nekoliko sličnih udesa u kojima su mladi stradali odmah pošto su na društvenim mrežama postavili sliku ludog provoda, kaže Okanović.

On dodaje da je najveća odgovornost ipak na roditeljima, koji moraju svojim primerom da šire saobraćajnu kulturu na naraštaje.

strana 1 od 12 idi na stranu