Da li ste spremni za vožnju po snegu? VIDEO

Sneg ovog jutra pada širom naše zemlje. Ukoliko krećete na put, pobrinite se da vaš automobil bude adekvatno opremljen za vožnju u zimskim uslovima.

Podeli
Foto: Depositphotos/serrnovik
Foto: Depositphotos/serrnovik

Prema najavama meteorologa, prognoziraju se padavina u celoj našoj zemlji, osim na severu Vojvodine gde će biti magle.Vozačima se se savetuje oprezna vožnja i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Ukoliko to već niste uradili, sada je krajnje vreme da pripremite vaš automobil za zimske uslove vožnje. Zimske gume se podrazumevaju, a na deonicama prekrivenim snegom biće vam potrebni i lanci.

Ako ih nikad do sada niste koristili, podsećamo da se lanci za sneg stavljaju na pogonske točkove. Ukoliko imate vozilo sa pogonom na sva 4 točka, stvar je malo složenija, a o proceduri se možete informisati u posebnom tekstu na našem sajtu.

Takođe, ne zaboravite da potpuno očistite vaše vozilo od snega i leda pre polaska, i to ne samo staklene površine, već i krov, haubu, prednja i zadnja svetla, registarske tablice.

Osim što ćete na taj način sebi olakšati vožnju, jer vam sneg sa haube i krova neće padati po vetrobranskom staklu, učiničete uslugu i vozačima automobila koji se kreću iza vas.

Pogledajte savete za vožnju u zimskim uslovima koje vam je pripremio Auto-moto savez Srbije:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 6 idi na stranu