1. Pre neki dan slika iz grada, blizanci od ne vise od dve godine starosti, jedan kod caleta u krilu za volanom, drugi kod majke u krilu pozadi. To su pravi roditelji. Darvin bi bio ponosan na njih.
  (Hehe, 15. februar 2020 11:38)

  # Link komentara

 2. Sve je to u redu, treba decu vezati i bas paziti na njih. Toliko ih volimo i pruzamo im sve u zivotu, a spremni smo da zbog jednog "mrzi me" ugrozimo njihove zivote i vozimo ih bez ikakve zastite.
  Ali, nije dovoljno kupiti sediste i vezati dete. Ljudi, morate prilagoditi svoju voznju novonastaloj situaciji. 3 min duze voznje vam ne znaci nista. Kao ni isterivanje pravde sa ludakom koji vas isece u saobracaju. Cuvajte decu, to je sve sto je vredno u zivotu.
  U zivotu i saobracaju je najvaznije pustiti budalu da prodje i ode! Pamet u glavu i srecan put...
  (Tarmi Ricmi, 14. februar 2020 15:20)

  # Link komentara

 3. Za ove komentatore "politički korektne" koji se sablažnjavaju na moj komentar kako je bilo pre pola veka, postavljam pitanje: da li mislite da su Vlade i države u svetu bile nemarnije u to doba prema svojim gradjanima, ili su se stvari u svetu okrenule u suprotnom pravcu evolucije, ka devoluciji, pa sada svaki podanik ove kugle zemaljske misli da ako ima auto sa svom mogućom elektronikom, gomilom air - bagova i najnovijom generacijom pojaseva za vezivanje u kolima može da preživi sudar pri brzini od 150 km/h na auto - putu. Biće da je ovo drugo, jer su vam uz kola prodali (tržište, rast profita, marketing, brend...) gomilu bespotrebnih stvari kako bi vas odučili od prirodnog instikta za samoodržanjem i kako bi se prepustili procesorima i čipovima koji upravljaju vašim životima i životima vaših potodica.
  (Čubura je Raj, 14. februar 2020 13:19)

  # Link komentara

 4. Ja se i ne sećam tako dobro, ali imao sa devet godina, vozio se na zadnjem sedištu sa dedom i babom u Volvou, ima znači tome 30 godina. Sedeo sam nazad, nevezan naravno, išli smo Ibarskom u vikendicu, sve skupa sat vremena vožnje. Kod izlaza iz Lipovačke šume izleti nam Aleko sa desne strane (i sad je to "zeznuto" uključunje ako ne pazite), i sudarimo se. Mi smo udarili u deo iznad njegovo točka. Baba razbila glavu o šoferku, a ja sam nekako udario u dedino sedište, pa krenuo izmedju... Zapravo prošla mi samo ruka koliko shvatam, a udario torzom u sedište. U svako. slučaju slomio sam ključnu kost, imao potres mozga jer sam.i desnom stranom udario u sedište. Ni lik u Aleku nije prošao mnogo bolje. U svakom slučaju, to nije bilo ni u jednom mediju, nigde se nije čulo, a eto desilo se. Tako da te priče, vozili smo se 50 godina bez sedišta i pojaseva i nikome ništa nije falilo... Ostavite za nekog drugog. Nekima se nažalost i desilo.
   (Reziel, 14. februar 2020 12:41)

  # Link komentara

 5. Koliko glupih komentara. Svi se nekad vozili bez pojasa nazad i svima nikad nista nije bilo. Carevi, da li mislite da je to mozda zato sto je pre 50 godina bilo bar 40% manje vozila u svetu nego sada?ili mozda sto nije postojalo kao danas milion nacina da se sve vidi,cuje,napise pa se za svaki sudar, nesrecu zna odmah.
  (nn, 14. februar 2020 11:05)

  sve je moguce, moguce da pre 50 godina nije svaki da ne kazem dobio volan u ruke;)
  (moguce, 14. februar 2020 12:15)

  # Link komentara

 6. @Čubura je raj, deca koja su probila glavom šoferšajbnu i poginula zato što su imala "bezbrižne roditelje" kao što si ih i ti imao ne mogu da se jave i daju primer suprotan tvom.Tvoja lična impresija o bezbednosti je nerelevantna.Statistika se bavi dogadjajima baziranim na velikom uzorku, a ona kaže da postoji značajna verovatnoća da vezano dete preživi sudar i obrnuto-da nevezano dete ne preživi.Moguć je naravno i drugačiji ishod, ali on nije statistički značajan, tako da hipoteza može biti prihvaćena.Pravo je svakog roditelja je da se igra životima svoje dece, ali je pravo i obaveza zakonodavca da iste strogo kazni.
   (Mile, 14. februar 2020 11:45)

  # Link komentara

 7. Koliko glupih komentara. Svi se nekad vozili bez pojasa nazad i svima nikad nista nije bilo. Carevi, da li mislite da je to mozda zato sto je pre 50 godina bilo bar 40% manje vozila u svetu nego sada?ili mozda sto nije postojalo kao danas milion nacina da se sve vidi,cuje,napise pa se za svaki sudar, nesrecu zna odmah.
  (nn, 14. februar 2020 11:05)

  # Link komentara

 8. Poštujem ove savete, ali ne treba se baš ni pripremati za apokalipsu...
   (markedjani, 14. februar 2020 10:52)

  # Link komentara

 9. Kazu da samo dve zapaljene svece u kolima dizu temperturu u kolima na preko 10 stepeni
   (blaza, 14. februar 2020 10:29)

  # Link komentara

 10. sankanje u ulicama gde je to zimi moguce???a gde je to zimi moguce sankati se na ulici????
  (shanker, 14. februar 2020 09:24)
  Postoje ulice,jake nizbrdice,nebezbedne za voznju automobila kada su pod snegom,koje komunalna sluzba zatvori znakovima i preprekama,i u tim ulicama deca mogu slobodno da se sankaju. Ne znam napamet sad imena ulica ali ima ih nekoliko na Senjaku,Topcideru,Vozdovcu...
  (doktor, 14. februar 2020 09:58)

  # Link komentara

 11. sankanje u ulicama gde je to zimi moguce???a gde je to zimi moguce sankati se na ulici????
   (shanker, 14. februar 2020 09:24)

  # Link komentara

 12. Mene su vozili u dečijem sedištu početkom osamdesetih. Pre kazni, poena i raznih komiteta.
  (Vozač, 14. februar 2020 09:23)

  # Link komentara

 13. I mi smo kao deca sedeli pozadi nevezani. Srećom, nije bilo toliko budala za volanom. A ni na ulici. Problem je što se zadnjih decenija stalno vozi defanzivno. Zaista ne znaš nikada kakva avetinja ti “iz makazica “ ide u susret...u tom smislu decu treba zaštititi, većina ljudi to ne kapira. Samo jedna situacija je dovoljna da duboko žalimo do kraja života. Poludim kada vidim roditelje sa decom kako stoje ispred suvozačkog sedišta! Slabo mi dodje! Pa nije dete du*e , pa da ga svako ima!
  (CG- MN, 14. februar 2020 09:21)

  # Link komentara

 14. ocenjuje se bezbednost zvezdicama i crash testovima. I? Jel nam bolje?
  (Čubura je Raj, 14. februar 2020 06:28)

  Jeste, statistika ti to jasno govori. A to sto si ti imao srece da ne naletite na nekog pijanca koji vozi brzo pa da te mama skuplja sa sofersajbne, nije nikakav razlog da mi ostali ne vezujemo svoju decu, za slucaj da mi naletimo na budalu za volanom. Licne anegdote zaista nisu dokaz za bilo sta.
   (?, 14. februar 2020 09:06)

  # Link komentara

 15. A koliko samo roditelja ne vezuje decu to je poražavajuće. Obraćam pažnju na to otkad imam bebu. Kad je odvedemo kod pedijatara tu bude još roditelja sa bebama, i ona parkingu sam stave sediste-jaje u auto. Ne vezuju ga. strasno je koliko ne vode računa o bezbednosti dece. Moje dete plače dok se vozi, ne voli da bude vezano, ali to rade većina dece, pa onda roditelji pod pritiskom ih odvezu. To ne sme ds sd događa. Pamet u glavu.
   (vanzemaljac, 14. februar 2020 09:05)

  # Link komentara

 16. " upaljač vas može grejati ... "

  Napisa neko ko nije u životu vatru zapalio.
   (a ljubav, 14. februar 2020 07:08)

  # Link komentara

 17. A cime da napunim taj rezervoar?
  (Markonato, 13. februar 2020 23:03)

  Pun rezervoar se savetuje ako se ide put zimskih centara. Ako imas love za 10 dana na Kopu, imaces valjda i za taj rezervoar..
   (Marko, 14. februar 2020 07:05)

  # Link komentara

 18. Kao dete prošao celu Evropu sa roditeljima na zadnjem sedištu Ford Taunusa. Išli di Švedske, do Pariza preko Alpa, do Azurne obale, do Rima....Bez pojasa, bez boostera, majka nosila jestučić i ćebe da bi spavao na zadnjem sedištu. Danas se pišu disertacije i traktati o ponašanju putnika u kabini automobila tokom vožnje, o bezbednosti vozača i ostalih brinu razne agencije, senzori, kompjuteri, sateliti....ocenjuje se bezbednost zvezdicama i crash testovima. I? Jel nam bolje?
   (Čubura je Raj, 14. februar 2020 06:28)

  # Link komentara

 19. Moju suprugu nisam mogao naterati da veže deci pojas! Jednog dana je samo malo jače prikočila kako bi izbegla da udari pešaka. Auto je proklizalo, udarilo, a svo troje dece sa zadnjeg sedišta su preletela napred. Sin 8 godina je preminuo od posledica udara, ćerka 4 godine ostala bez oka i sa teškim ožiljcima na licu, a drugom sinu od 6 godona slomljena ruka i ključna kost. Supruga iako bez fizičlih povreda, posle tog događaja psihički je potpuno obolela, nije u stanju da brine o deci niti da radi. To je moja sudbina!!
   (Migud Ersa, 14. februar 2020 02:43)

  # Link komentara

 20. A cime da napunim taj rezervoar?
   (Markonato, 13. februar 2020 23:03)

  # Link komentara

 21. Јбт као да смо у средњем веку!Где је Амсс ,шлеп служба,помоћ на путу?Још да ставим гусенице уместо точкова побогу!
  (бивши Граничар, 13. februar 2020 21:37)

  # Link komentara