Japanska policija ima novu "zver" u garaži

Kad italijanski policajci mogu da voze Lamborghini, zašto njihove japanske kolege ne bi mogle Nissan GT-R?

Podeli

Nije retkost da policajski službenici u nekim zemljama dobiju na korišćenje supersportski automobil.

Ova vozila - zbog svojih sjajnih performansi - ponekad služe kao patrolni automobili na autoputevima, ali ih policajci najčešće koriste u promotivne svrhe, kako bi uspostavili bliži kontakt sa populacijom kojoj služe i koju štite od kriminalaca.

U nekim slučajevima, kao u Dubaiju i Abu Dabiju, prestižni policijski automobili, među kojima su modeli marki Ferrari, McLaren, Aston Martin, Lamborghini, Rolls-Royce, Bentley i drugi, koriste se i da bi privukli turiste.

Dubai je svojevremeno u flotu policijskih vozila uvrstio i Nissan GT-R, a sada su ovaj automobil dobile i njihove kolege iz Japana, zemlje u kojoj se GT-R izrađuje.

Nissan je donirao jedan GT-R policijskim jedinicama prefekture Točigi na specijalnoj ceremoniji održanoj u petak 15. juna.

Automobil neće služiti samo za paradiranje, već će uskoro biti korišćen kao pravo patrolno vozilo.

Policijski Nissan GT-R dobio je svu neophodnu komunikacionu opremu i audio-vizuelnu signalizaciju.

Tehnički detalji nisu saopšteni, ali ukoliko nisu rađene modifikacije na pogonskoj jedinci, ovaj auto ispod haube ima twin-turbo 3.8 litarski V6 sa 572 ks (421 kW) i 632 Nm koji se koristi u standardnoj verziji modela GT-R.

Snaga se prenosi na sva 4 točka pomoću šestobrzinskog menjača sa duplim kvačilom.

Razno

Panda je zakon (FOTO/VIDEO)

Počelo je kao šala prošle godine, a već ove je na njemu bilo 365 FIAT Pandi – u pitanju je drugo okupljanje vlasnika ovog automobila koje je održano kod dvorca Pandino u blizini Milana.

Razno sreda 27.06. 10:10 Komentara: 9
strana 1 od 13 idi na stranu