Tužili Mercedes jer se plaše da se voze u S klasi

Dok je za većinu vlasnika vožnja u Mercedesu S klase čisto uživanje, za neke je ovaj automobil izvor noćnih mora.

Izvor: B92, Index.hr
Podeli
Foto: Mercedes
Foto: Mercedes

U tu manjinu spada i bračni par iz Vankuvera. Datong Jang i Guifang Huo su još 2017. godine kupili novu S klasu, model S 550, i platili ga 160.000 dolara.

Prvi problemi počinju nakon manje od godinu dana od kupovine. Kako piše Vancouver Sun, posle samo 6.500 pređenih kilometara, u vožnji je počeo da se zaglavljuje upravljač.

Ovo je vlasnike veoma uplašilo, pa su automobil dovezli u servis. U Mercedesovom servisu u Ričmondu proverili su upravljački sistem i konstatovali da je sve u redu.

Međutim, kako je u SAD objavljeno da je Mercedes S klase opozvan zbog problema sa servo-upravljačem, i to primerci proizvedeni između 2015. i 2019, ostala je sumnja u kvar.

Naime, utvrđeno je kako tranzistor u upravljačkom sklopu može da se pregreje, što za posledicu ima isključivanje serva.

U zastupništvu Mercedesa u Ričmondu bračnom paru su navodno rekli da nastave da voze auto ili da ga prodaju. Oni su izabrali treću opciju i vozilo trajno parkirali u aprilu 2018. godine.

Jang je rekao da se plaši da ga vozi, ali i da ne želi da proda auto i tako prenese problem na drugog vlasnika.

Kontaktirali su i sedište Mercedesa u Nemačkoj, odakle im je stigao odgovor da auto mora da bude popravljen u sklopu pomenutog opoziva.

Početkom 2019. par je tužio zastupnika Mercedesa u Kanadi i to zbog nespecifičnog kvara i gubitka zadovoljstva u vožnji.

Mercedes-Benz Canada navodno stalno odlaže ovaj sudski postupak, kaže Jang, i naglašava kako se ovom tužbom bori za bezbednost svoje porodice, ali i ostalih vlasnika S klase.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 21 idi na stranu