Kinezi ne odustaju: Sajam automobila u Pekingu održaće se krajem septembra

Dok su gotovo svi veliki svetski sajmovi automobila ove godine otkazani zbog pandemije, onaj u glavnom gradu Kine je samo odložen.

Podeli
Foto: Dongfeng promo (ilustracija)
Foto: Dongfeng promo (ilustracija)

Auto-salon u Pekingu je trebalo da se održi u aprilu, ali je koronavirus poremetio planove organizatora.

Ipak, za razliku od većine sličnih međunarodnih manifestacija, od Ženeve do Njujorka, uključujući i naš "BG Car show", ona u kineskom glavnom gradu nije otkazana.

Tako će se najveća automobilska smotra u Kini održati od 26. septembra do 5. oktobra, a prva dva dana su rezervisana za predstavnike medija. Ovi datumi su određeni još u proleće, kada je održavanje salona odloženo.

S obzirom da se Kina u prvoj fazi pandemije izborila sa virusom u dovoljnoj meri da mogu da se održavaju manifestacije ovog tipa, sajam u Pekingu nije potpuno otkazan.

Da bi se rizik od zaraze sveo na minimum, organizatori su najavili da će preduzeti određene mere zaštite, kako za učesnike, tako i za posetioce. Ipak, za sada nije potpuno jasno da li će izložbeni kapaciteti biti smanjeni, prenosi Autonews Europe.

Sajam automobila u Pekingu je od svog početka 1990. godine izrastao u jednu od najvažnijih svetskih izložbi automobila, a održava se svake druge godine nazmenično sa salonom u Šangaju.

strana 1 od 58 idi na stranu