Električni MG4 predstavljen na sajmu u Beogradu FOTO

Samo nekoliko meseci od svetskog debija, najnoviji model marke MG stigao i u Srbiju.

Podeli
Foto: Auto magazin
Foto: Auto magazin

Najnoviji model kompanije MG Motor, električni hečbek MG4 Electric jedna je od najzanimljivijih premijera 55. Međunarodnog salona automobila.

MG4 Electric je prvi u nizu modela zasnovanih na inteligentnoj, novoj MSP mehaničkoj platformi (Modularna skalabilna platforma), što ga čini najvažnijim automobilom u novijoj istoriji brenda MG Motor.

Odlikuju ga kompaktne dimenzije, moderan, dinamičan dizajn, dobro ponašanje u vožnji, visok nivo električne efikasnosti, brojni inovativni sistemi za pomoć vozaču, svestrana upotrebljivost i visok nivo bezbednosti.

Foto: Auto magazin
Foto: Auto magazin

Model kojim počinje prodor u važan C segment u Evropi, izložen je u hali 1 Beogradskog sajma, na štandu uvoznika, prodavca i servisera MG Motor automobila, kompanije Grand motors d.o.o. Kupcima u Srbiji će tokom godine biti dostupne tri verzije ovog vozila.

Za MG4 Electric Standard, s kapacitetom baterije od 51 kWh, autonomijom do 350 km u WLTP ciklusu i pozadi ugrađenim električnim motorom snage 125 kW (170 KS), formirana je cena od 33.990 evra (sa PDV-om, u dinarskoj protivvrednosti).

Foto: Auto magazin
Foto: Auto magazin

Verzije MG4 Electric Comfort i MG4 Electric Luxury imaju bateriju od 64 kWh i električni motor od 150 kW (204 KS).

Verzija Comfort omogućava autonomiju do 450 km, a nudi se po ceni od 38.490 evra.

Najluksuznije opremljen, MG4 Electric Luxury, s autonomijom od 435 km, na početku prodaje će koštati 40.490 evra.

Foto: Auto magazin
Foto: Auto magazin

MG4 Electric Standard ubrzava od 0 do 100 km/h za 7,7 sekundi, postiže najveću brzinu od 160 km/h. Snaga punjenja naizmeničnom strujom (AC) na javnom punjaču iznosi 6,6 kW, dok se baterija može brzo puniti jednosmernom strujom (DC) snage 117 kW, kada je za dostizanje 80 odsto kapaciteta potrebno 40 minuta.

Verzije Comfort i Luxury ubrzavaju od 0 do 100 km za 7,9 sekundi i postižu najveću brzinu od 160 km/h. Ugrađeni punjač (AC) od 11 kW standardan je za obe verzije, ali se baterija može brzo puniti (DC) od 10 do 80 odsto kapaciteta za 35 minuta na punjaču od 135 kW.

Električni motor sve tri verzije ima najveći obrtni moment od 250 Nm.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 67 idi na stranu