1. Za velika otkrića u nauci je po pravilu potrebno skrcati mnogo love koja se najčešće vraća jako sporo, neretko ne u jednom ljudskom veku.
  Inovacije u tehnici su najčešće mnogo manje po značaju za civilizaciju (gledano iz perspektive od nekoliko vekova) od otkrića u fundamentalnim naukama. Po pravilu su mnogo jeftinije, eventualni povraćaj novca neuporedivo kraći, kao i vek upotrebe.
  Sve ima svoje.
  Gospodin je otkrio rupu na saksiji, ali sumnjam da može da pojmi čemu ta rupa služi (u ovom konkretnom slučaju - zašto "nauka" daje manje "inovacija" od "inženjera" i koja je razlika između otkrića i inovacije).
  Jedino ono što u ovoj priči ne štima je poražavajuće mali broj RnD centara u "inženjerskom centru JI Evrope".
  (inženjer i naučnik, 29. mart 2019 13:43)

  # Link komentara

 2. Ali znao sam, tacno sam znao cim sam procitao naslov ko je ovo izjavio. Toliko imamo jake inzenjere da nam se samo otvaraju fabrike za sivenje i za motanje kablova.

  Inace da se razumemo, po struci sam diplomirani inzenjer elektrotehnike i sto se tice nasih tehnickih fakulteta oni nazalost ne skoluju inzenjere vec naucnike. Posle privreda tek treba da ih napravi inzenjerima a mi privredu skoro i da nemamo.
  (SRB, 29. mart 2019 11:44)

  # Link komentara

 3. Najbolji, najjaci, najlepsi...
  (lideri bre!!, 29. mart 2019 11:28)

  # Link komentara