1. Svetski mega car: iznosis neistine. Prvo sestra u rumuniji ima 700 eura a ne 900, a u hrvatskoj 750(one po bolnicama, u domovima zdravlja manje). Drugo 13ta plata u nemackoj i regresi su retki kao u srbiji, za povrat poreza si u pravu, ali ne nekoliko hiljada, nego nekoliko stotina eura(sto je i dalje super). Trece "nostrifikovana sestra/examiniert" radi SVE sto i ona sto nije examinert, PLUS sto ima dodatne obaveze i odgovornosti, znaci itekako presvlaci i neguje pacijente. Naravno i puno bolje je placena za to, u proseku oko 2.500 hiljade neto sa smenama, vikendima, prekovremenima i praznicima.
   (drut, 23. avgust 2019 22:43)

  # Link komentara

 2. treba one imaju najgori posao u bolnici!!!
   (zexxxx, 23. avgust 2019 21:30)

  # Link komentara

 3. a med sestre vaspitaci? ne pripadaju ni skolstvu ni zdravstvu?
   (prle, 23. avgust 2019 18:45)

  # Link komentara

 4. Ako je 15 % oko 7000 din onda je jasno da nijedna sestra nema ispod 50 000 din sto je ok plata jer se tu radi o srednjem kadru.
  Mi svake godine u svakom mestu imamo po 2,3 odeljenja tehnicara,toliko proizvodimo svake godine,to je posao koji lako i brzo moze da se nauci,nzn zasto ovolika fama oko njih?
  One rade po nalogu lekara,ne kapiram uopste ti famu oko njih?
  Neverovatno mi je,stvarno.
  S druge strane mi vise nemamo prof.matematike,fizike i hemije u skolama,to nam vec sad predaju studenti a nece ih ni biti vise u SRB i nzn kako ce obrazovanje da izgleda u narednih 5 do 10 god.
  Nemamo sofere,tesare,limare u gradjevini,molere i NK radnike.
  Nzn ali msm da je prenaduvana stvar oko tih med. tehnicara u celosti.
   (C i n i k, 23. avgust 2019 18:29)

  # Link komentara

 5. Svako poredjenje sa Nemackom je smesno, jer se plate i uslovi rada u srpskim i u nemackim bolnicama ne moze porediti. Medicinska sestra u Nemackoj sa nostrifikovanom diplomom ima izmedju 2000 i 2500 evra neto sa dodacima, jer je dodatno placeno rad vikendom, praznikom, nocni rad itd. Plus se dobije decji dodatak 200 evra mesecno po detetu do njegovog punoletstva, dobije se povrat poreza od par hiljada evra svake godine, dobijaju se pare odnosno regres za godisnji odmor, dosta njih dobija i 13. platu... Nostrifikovana medicinska sestra u Nemackoj ne presvlaci i ne kupa pacijente kao u Srbiji, to u Nemackoj rade negovatelji (pomocnici). Znaci ovo povecanje plate, ali je malo, to nece zaustaviti egzodus medicinskog osoblja iz Srbije, u beogradskim bolnicama nema ko da radi, sestre se ubijaju od posla zbog manjka osoblja. Za pocetak neka drzava Srbija uvede plate za lekare i ostalo med. osoblje kao u susednim drzavama - Hrvatskoj i Rumuniji. U Hrvatskoj med. sestra ima 1000 evra neto, u Rumuniji 900 evra neto. Lekari imaju par hiljada evra. Pametnome dovoljno. Cak i u Bosni imaju vece plate.
   (Svetski Mega Car, 23. avgust 2019 17:00)

  # Link komentara

 6. Plate sestre i lekara konačno su izjednačene.
  (Antonimus, 23. avgust 2019 16:54)

  # Link komentara