1. Ima jedna bitna razlika, CG je navela valjan i aktualni razlog koji se ne odnosi samo na Srbiju, a Srbija je kao razlog navela osvetu (reciprocitet). To su dva vrlo različita parametra u međunarodnim odnosima. Vidjet ćemo.Naravno da se koriste paravani za političke odluke, ali čini mi se da je Srbija mogla izabrati jači argument od recimo neke uvrijeđenosti.
  (gulag, 5. jun 2020 22:44)

  # Link komentara

 2. Milo je uveren da cete moci..
   (C i n i k, 5. jun 2020 22:10)

  # Link komentara

 3. A zasto mi nismo ukinuli letove iz drugih zemalja gde takodje nasi drzavljani ne mogu da udju dok se ne stabilizuje virus?
  Zasto se ne ljutimo na Hrvatsku, Sloveniju, Nemacku, Austriju itd.
  Dok se politicari fol prepucavaju mi se mrzimo. Gde li nam je pamet, bas mi nije jasno.
   (Samo pitam, 5. jun 2020 20:03)

  # Link komentara

 4. Mislim da je pravo vreme da se cena povratne karte Bg-Tv-Bg bar prepolovi i sreže na normalnu ek. meru, obzirom da je 120€ nenormalno mnogo. Iz Dablina do Londona ili od Madrida do Valensije letite za 15€ ili ?. I Er Srbija i MA monopolišu i zloupotrebljavaju situaciju. A što se tiče politike, u pravu su ovi koji komentarišu da se direktor MA obraća na pogrešnu adresu, el padron Milo je sve to zakuvao po instrukcijama iz Majamija. Od 2006. seče zelenu granu na kojoj sedi. A karma kad-tad ispostavi račun.
   (Ekonomista, 5. jun 2020 19:57)

  # Link komentara

 5. Ono što jes jes, povezani smo, nije da nismo, maltene braća, ali ipak su nam kese različite.
  Sve ono što je u prošlosti pomognuto i dato od Srbije i Srba, prosto vam bilo, od srca je dato.
  (npr.bespovratna pomoć za obnovu i izgradnju posle zemljotresa, od čega se napraviše i silni apartmani kojih nije bilo pre zemljotresa...)
  Mogli smo da živimo u miru i slozi jedni pored drugih i jedni sa drugima, kao i ranije.
  Srbija treba da gleda svoj interes, interes svojih građana, interes srpskih kompanija, kao i interes Srba i Crnogoraca u Crnoj Gori, koji uvažavaju i poštuju Srbiju i njene građane.
  Iz iste kuhinje kao i kosovske takse i mere reciprociteta kosovske vlade, dolaze i ovi suludi potezi vlade Crne Gore.
  Udarilo vas po džepu, ali šta ćeš, tako je prošao i JAT-koji je izgradio oba aerodroma u Crnoj Gori i čiji je vlasnik bio, pa je ‘dogovorom’ o razdruživanju dvaju vlada ostao bez imovine, koja je preneta na novo državno preduzeće Aerodromi Crne Gore.
  Moraćete da pravite novi biznis plan, jer takvih
  ‘dogovora’ na štetu Srbije i srpskih kompanija više neće biti.
  Pa izvolite, sedite i računajte, ali od sada računajte i na to.
  (Amerika i Engleska biće zemlja proleterska, 5. jun 2020 18:45)

  # Link komentara

 6. na to je trebalo ranije da misle...
  Drugo pitanje je monopolisticko poslovanje kojense odrazava na cenu karata...leteo sam zagreb-split za 29 evra...ima jedno 8 letova dnevno u sezoni
   (kimi rajkonen, 5. jun 2020 18:20)

  # Link komentara

 7. Kucas na pogresna vrata, direktore.
  (knez, 5. jun 2020 18:14)

  # Link komentara

 8. U pitanju je zamena teza. Nisu letovi zabranjeni radi zabrane putovanja za državljane Srbije - nego zato što je Crna Gora zabranila letove Air Srbije. I neće biti obnovljeni, nezavisno do toga da li će državljanima Srbije biti dozvoljen ulazak u Crnu Goru ili ne - sve dok se ne obnove i letovi Air Srbije. Što se tiče pitanja da li Srbiji i Crnoj Gori trebaju nacionalni prevoznici, o Crnoj Gori ne mogu da govorim - ali Srbiji apsolutno treba. To se pokazalo u ovoj pandemiji. Nemačka se vraća u Lufthansu, a mi pričamo da nam to ne treba.
  (Zoki, 5. jun 2020 18:10)

  # Link komentara

 9. A pa što se gospoda iz MA ne obrate Milu po tom pitanju? To je prava adresa.
   (marko_sthlm, 5. jun 2020 17:40)

  # Link komentara

 10. Pitaj Mila što ne možeš da sletiš.
   (Srki, 5. jun 2020 17:02)

  # Link komentara

 11. I samo još maliapdejt mog komentara na koji je velika vecina stavila minus, u Srbiji do 15h 96 novih zaraženih.A vaši minusi samo idu u prilog mojoj tvrdnji da nama nema spasa, pretvorili smo se u male fašiste koji mrze sve oko sebe.Još samo nam je Cg ostala da zaratimo sa njiima, a ako se pitaju naši popovi i naša manjina u Cg biće izgleda i tu rata,i još onda sa Rumunima i to je to.
  (nepismeni, 5. jun 2020 16:20)

  # Link komentara

 12. Ne razumem sta se čude? Nijedan aerodrom na svetu na opslužuje avio kompanije koje su "ULB" (ultra low budget), jer po pravilu ne placaju troškove opsluzivanja. Srbija radi što i ostale države, izbegava stvaranje minusa i troškova. MA je kompanija debelo u dugovima, leteće oni koji mogu i koji plaćaju. Cista ekonomska logika.
   (Saša, 5. jun 2020 15:55)

  # Link komentara

 13. Ja ne mogu da zamislim da opstanete i bez te linije i sa njom. Montenegro Airlines koristim i mislim da je potreban Crnoj Gori. Jednostavno previse zaposlenih preko veze, a nesposobni direktori striktno po partijskoj liniji. Malo manje uhljebljenja i prezivjecete.

  Sto se tice losih odnosa, to nije Srbija zapocela. Evo danas po novinama da se manastirska vodenica prodaje u paketu sa restoranom u Pljevljima. Zato vam treba crkvena imovina.
  (Sasa PG, 5. jun 2020 15:42)

  # Link komentara

 14. Ovi, koji brane odluku vlade CG moraju da shvate da Srbija u CG ne može biti tretirana kao Lihtenštajn, jer CG nema nikakve veze sa Lihtenštajnom. Hajde da razumemo za Albaniju i da su Milu Albanci draži od Srba. Ma ne mogu ni da se šalim na tu temu.
  (Predo, 5. jun 2020 15:11)

  # Link komentara

 15. Kako je lako stvoriti razdor cak i medju istim narodom. A kako bi tek lako bilo sa Bugarima? Koje smo ocito malo ko zna zeznuli oko podele makedonije i ako je takav dogovor medju kraljevima bio. Nas kralj je lepo osetio da su preslabi za novi rat pa je uzeo celu. A ko ceka na osvetu taj se surovo i sveti. Ja sam Srbin a moji su dosli u Srbiju iz CG pod seobom Arsenija Carnojevica. I gledam sad kako nas budale pametni koji ce da profitiraju svadjaju. Jesu imali samostalnost i pre? Jesu. Jel bio referendum (obaska sto su im siptari doneli nezavisnost). Pa i na referendumu u Svajcarskoj koji je tako reci svake nedelje bar za jednu stvar pa niko ne kaze ovi su poreklom Srbi pravoslavci nemaju pravo da ucestvuju. I tako mic po mic mi njima Puc i razne smicalice, destabilizujemo im drzavu jer nam se moze zbog velijkog broja nasih Srba koji zive u CG oni se svete na manastirima i vernicima ili da kazem svete se kako su u mogucnosti. Lepim smo putem krenuli. Tako je lako zavaditi ljude.
  (Toliko o nicemu, 5. jun 2020 14:57)

  # Link komentara

 16. Možete u Beograd preko Frankfurta!
   (josipbroz, 5. jun 2020 14:52)

  # Link komentara

 17. Najnormalniji moguc komentar i najnormalnija moguca stvar. Sumanuto mi je da ne mogu da sednem na avion i skoknem do CG. Ali nismo mi ti koji su smislili da prave podele izmedju SR i CG.
   (pahuljka, 5. jun 2020 14:24)

  # Link komentara

 18. Само по џепу и све ће доћи на своје место. Иначе, сматрам да државама као што су Србија и Црна Гора, нису потребне авио компаније у државном власништву. Ер Србија је рупа без дна. Та компанија никада неће моћи да из редовног пословања отплати сва државне субвенције. Да подсетим, ту нису у питању само директна давања, већ и отпис обавеза које су имали према аеродрому Никола Тесла. На тај начин су оштећени сви акционари аеродрома.
  (Куп је битан, 5. jun 2020 14:16)

  # Link komentara

 19. Bačvanin...i slični...u CG nedeljama 0 zaraženih, u Srbiji samo u jednom domu za stare kod Petrovoradina 22 zaraženih! Sve dalje je samo politicko prepucavanje.Cg se štiti i nije zabranjeno samo Srbiji nego svima koji još uvek u svojim zemljama nisu rešili problem virusa.
  (nepismeni, 5. jun 2020 14:15)

  # Link komentara

 20. Treba im dozvoliti korišćenje ali isključivo Aerodroma Morava (Lađevci). Od Lađevaca do Surčina stižu za sat i 15, sat i 30 najviše. Ali usput plate i drumarinu. To im je što su uštedeli vreme čekajući prtljag i izlazak sa Aerodroma N.Tesla. Tako mi razvijamo i Moravu i Miloša Velikog a njima smo izašli u susret, pravo "europsko" ponašanje. Joj što volem "za kak sam se obrazovao kod "latina", u susjedstvu".
  (Borislav, 5. jun 2020 14:06)

  # Link komentara

 21. E ako smo im mi glavni izvor zarade neka stave ključ u bravu...
  (Min, 5. jun 2020 13:41)

  # Link komentara

 22. Ma sta se sekirate umijesto u Beograd preusmjerite letove kod vasih prijatelja u Pristinu i da vas bog vidi!Neka vam se tamo skoluju studenti i lijece bolesni.
  (Cika Gile, 5. jun 2020 13:41)

  # Link komentara

 23. imate autoputeve pa lagano... a bice i pruga beograd-bar opet...
  povucite zakon...

  ko se zadnji smeje najsladje se smeje...
   (shpile, 5. jun 2020 13:08)

  # Link komentara

 24. Dovijeli su sposobnog direktora iz JAT-a, ali kad im je pokvario kombinacije i kad se pokazala njihova lijenost, najurili ga. Nema njima lijeka, samo lokot u bravu.
  (JAT, 5. jun 2020 13:08)

  # Link komentara

 25. Vi nama zabranu preko granice, a mi vama da dozvolimo sletanje aviona, jer imate gubitke....jeste li normalni. Srbija nema interes da sleću vaši avioni, jer iz Srbije nema putnika...i tačka.Češaćete se i gde vas ne svrbi, samo polako. Podržavam mere moje Vlade.
  (evo odmah, 5. jun 2020 13:06)

  # Link komentara

 26. Sa CG samo ekonomski principi.
   (dragi, 5. jun 2020 12:54)

  # Link komentara

 27. Gubitaši,bure bez dna,uvijek nađu razlog za kukanje.Vlada CG je usula ogroman novac,svašta se moglo od njega,a oni i dalje duguju,još na sve to politika...
   (War Inside My Head, 5. jun 2020 12:48)

  # Link komentara

 28. U situaciji u kojoj MA duguje 8M€ SMATSI možda vam je bolje i da ne letite jer lako može da padne zaplena aviona na osnovu duga čim slete na NT...
   (H20, 5. jun 2020 12:34)

  # Link komentara

 29. trpe obe kompanije i drzave. ovo je jedna od najisplativijih ruta u evropi. velika fluktacija naroda cak i na dnevnom nivou, dok smo van eu( i mi i oni) ne moze da udje lowkoster. bukvalno linija krava muzara. ni kraceg leta ni skupljih karata. obe kompanije. obe drzave
   (ns, 5. jun 2020 12:26)

  # Link komentara

 30. Па зар није требала влада Црне горе да се сети да скоро половину њених грађана чини људи који се по националности изјашњавају као Срби ?
   (Stefan, 5. jun 2020 12:25)

  # Link komentara

 31. "Naše interesovanje i interesovanje putnika je veliko."
  Interesovanje svih drugih putnika osim onih iz Srbije kojima ste zabranili ulaz u CG a znate i sami da mnogo ljudi iz Srbije leto provodi u CG...
  Apsolutno sam za reciprotitet , i sve dok vlast u CG zabranjuje ulazak gradjana Srbije u CG ,do tada treba da vazi zabra za sletanje aviona iz CG.
  (Cane, 5. jun 2020 12:16)

  # Link komentara

 32. To su tradicionalne veze, poslovne veze, studenti, zdravstvene usluge. Mi smo višeznačno povezani", rekao je Ristić.

  Pa što ih kidate onda ako su tradicionalne? Mislim da Milu neče biti problem da vam nadoknadi izgubljenu dobit. Neka proda par satova iz kolekcije i stvar rešena. Nije Srbija nikakva sila ali vi bez nje teško možete opstati. Okruženi ste lešinarima koji čekaju da vam zabodu kljun u džigericu samo kad osete momenat. Prigrlili ste guju a terate starijeg brata od sebe. Zima dolazi.....
   (Bačvanin, 5. jun 2020 12:14)

  # Link komentara

 33. Pitaj svog imperatora Mila.
  (Bob, 5. jun 2020 12:13)

  # Link komentara

 34. Hirurški precizan odgovor Srbije. Bravo!
  (Storno, 5. jun 2020 12:11)

  # Link komentara

 35. Manje politike u svemu i bice sve ok
  (sejo, 5. jun 2020 12:10)

  # Link komentara