Teslu čeka domaći zadatak u Evropi

Uz nerazvijenu servisnu mrežu, Tesla nema opipljive popuste na kupovinu većih količina, te ne neguje odnose s velikim kompanijama.

Izvor: Poslovni dnevnik
Pošaljite komentar
  1. Ovo je, po meni, problem za budućnost. Tesla sigurno još nekoliko godina neće imati potrebu da se brine o plasmanu vozila. Još uvek sve što mogu da proizvedu - prodaju. Kada Model 2, za koji se očekuje da košta oko 25.000 dolara (odnosno Evra u Evropi) izađe i kada počnu da proizvode milone godišnje, servisna mreža će to jednostavno morati da prati. Teslina Gigafabrika baterija u Nevadi je projektovana za 35 Gwh baterija godišnje, a planiraju novu za 100 Gwh za par godina. Za 2030, plan je proizvodnja 3 Teravatsati baterija! Ako je 35 Gwh dovoljno za pola milona vozila, 3 Twh je za 90x više, mada će kamioni i Cybertruck koristiti veća baterijska pakovanja. Mislim da je to prava Teslina snaga. Oni NEĆE moći da proizvedu i prodaju toliko automobila. Prodavaće baterije za kućnu upotrebu i drugim proizvođačima automobila. To je možda i glavni razlog njihove vrednosti na berzi.
    (Gradimir, 5. mart 2021 22:19)

    # Link komentara

  2. Nazalost po Teslu u igru su se ukljucili i Audi, Merc, Bmw, mislim da sa onim kvalitetom sto Tesla nudi tj zavrsnom obradom na nivou Juga nemaju sta da traze u Evropi. Jedino im zaista treba skinuti kapu za pocetak i popularizaciju el. kola, svaka čast da iz ničega tako nešto urade.
    (Boki, 5. mart 2021 20:17)

    # Link komentara