Aktuelno - Moj kvadrat -

Kirije pale više od 30%: Ovde su stanovi jeftiniji

Prema najnovijem izveštaju portala Nekretnine.rs, u Novom Naselju u Novom Sadu u novembru je zabeležen pad oglašenih kirija za više od 30 odsto i tu je prosečna cena izdavanja stana od 50 kvadrata pala na 300 evra.

Izvor: Blic.rs /Nekretnine.rs
Podeli
Foto: shutterstock, THICHA SATAPITANON
Foto: shutterstock, THICHA SATAPITANON

Sa druge strane najveći rast kirija zabeležen je takođe u Novom Sadu, na Grbavici gde su kirije u novembru porasle za 18,58 odsto, tj. za stan od 50 kvadrata u proseku vam sada treba oko 670 evra.

Kirije u Beogradu

Što se Beograda tiče, najveći pad zabeležen je u centru grada, gde su kirije pale za oko 4,6 odsto te se sada u proseku stanovi od 50 kvadrata na ovoj lokaciji izdaju za oko 825 evra u proseku. Drugi najveći pad zabeležen je na Paliluli gde je prosečna cena izdavanja stana po kvadratu pala na 12,3 evra, tj. pala je za 3,91 odsto.

Kirije su pojeftinile i na Vračaru, za 0,64 odsto te će vas kvadratni metar stana mesečno tu izaći oko 15,6 evra.

Kirije u Beogradu u novembru su poskupele na Novom Beogradu (0,64 odsto), Mirijevu (7,06 odsto) i Voždovcu (2,73 odsto).

Kirije u drugim gradovima u Srbiji

U Novom Sadu, pored navedenog Novog Naselja, pad je zabeležen i u centru grada (od 7,76 odsto) te se stan od 50 kvadrata tu iznajmljuje za oko 535 evra u proseku.

Kao što je već navedeno najveći rast je zabeležen na Grbavici, a u Podbari kirije su poskupele oko 1,82 odsto.

U Nišu kvadrati su pali u Panteleju i Paliluli, 3,13 i 1,72 odsto, dok su cene izdavanja porasle za 3,28 odsto u Bulevaru Nemanjića. U Durlanu u novembru nije bilo promena.

U Kragujevcu kirije su porasle 1,72 odsto, dok su u Pančevu one pojeftinile preko 5,4 odsto.