Linkedin – platforma koja unapređuje biznis

Beograd -- U MTS Biznis centru održana je oktobarska mts Biznis radionica sa temom “Kako iskoristiti pun potencijal platforme LinkedIn”, a predavač je bio Vladimir Jelić.

Izvor: B92
Podeli
Foto: mts
Foto: mts

U krcatoj sali, Jelić je prisutnima objasnio kako da preko ove mreže povećaju svoju vrednost na tržištu rada, da pravilno koriste i iskoriste najpopularniju poslovnu platformu na svetu. Tokom predavanja moderator je naglasio značaj umrežavanja i sklapanja poslovnih poznanastava.

“Linkedin je poslovna platforma gde se korisnici umrežavaju, dele svoja znanja iz poslovanja, oblasti marketinga ,raznih dostignuća tehnologije i strat-apa”, kaže Jelić.

Prema njegovim rečima, LinkedIn je specifična platform u mnogo čemu. Jedina mreža koja je u svetu toliko masovna. Prema njegovim rečima ima čak 600 miliona profila. Ona je za razliku od Fejsbuka, Instagrama I Tvitera, konkretno okrenuta biznisu i poslovanju.

“Ovo je sada pravi trenutak da se pozicionirate na LinkedInu. Svakodnevnom aktivnošću, zapaziće vas veliki broj ljudi. Mnogi kriju svoje znanje. To je greška. Nema potrebe za strahom da će vam neko ukrasti ideju. Potrebno je što više širite ono što saznate, jer će se to u nekom konačnom zbiru višestruko vrati. Pored toga što će korisnici otkriti nešto novo, brzo se pozicionirate među drugim korisnicima. Automatski vam se jača rejting, upoznajete buduće poslovne partnere”, objašnjava Jelić.

Moderator radionice objašnjava da je potrebno objavljivati svaki uspeh, ali i neuspeh. Sve to doprinosi onim ljudima koji vas prate, pa oni onda mogu da izbegnu baš te zamke, na tuđem primeru.

U Srbiji je LinkedIn sve popularniji. Nedavno je osnovana i zajednica “LinkedIn local Belgrade”, koja okuplja one koji žive u Beogradu. Takva zajednica postoji i u Novom Sadu.

“Većina poslovnih korisnika koristi FB, Instagram, Tviter za oglašavanje. Međutim, često ciljna grupa nije tamo. Ako je proizvod ili usluga orijentisan prema biznisu, onda je LinkedIn prava adresa”, objašnjava Jelić.

Foto: mts
Foto: mts

Saveti

“Na Linkedinu korisnici mogu da se povezuju, komuniciraju i pišu private poruke. Mreža ne treba da služi za privatne stvari, već da korisnici ragovaraju isključivo o biznisu. Treba se povezivati sa ciljanom grupom. Slika na profilu je jako bitna, jer ona odaje ozbiljnost korisnika. Neophodno je popuniti ceo profil i bar tri puta nedeljno biti aktivan na mreži”, objašnjava programer Vladimir Jelić.

Firme proveravaju kandidate

Prema njegovim rečima, mts ovom radionicom želi da svojim poslovnim korsinicima pomogne u daljem poslovanju.

“Svaki korisnik treba da zna kako da iskorsiti pun potencijal Linkedina. Jer sa malo angažovanja na ovoj društvenoj mreži može itekako pospešiti biznis. Zato je potrebno da se unapredi profil, da korisnici saznaju kako da komunicarju preko Linkedina i kako da se umrežavaju sa drugim biznis korisnicima”, zaključuje Jelić.

MTS poziva da se prijavite na besplatnu radionicu 30. oktobra u 13h u mts Biznis centru u Novom Sadu.

strana 1 od 15 idi na stranu