Uveli novi let za hodočasnike: Prvi putnici već stigli u Međugorje

Mostar -- Avio-kompanija FlyBosnia uspostavila je direktnu vezu između Napulja i Mostara kako bi italijanski hodočasnici mogli da posećuju Međugorje.

Izvor: klix.ba
Podeli

Prvi hodočasnici avionima ove kompanije u Međugorje su stigli juče.

"Današnji let je sastavni je deo značajnog rasporeda letova koje će FlyBosnia u dogovoru sa italijanskim vodećim Tour Operaterom Greencentar iz Peruđe (IT) uspostaviti za razdoblje 2019. i 2020. godine za dovođenje hodočasnika iz Kagliarija, Barija, Napolija, i Rima za Mostar/Međugorje", saopšteno je iz mostarskog aerodroma.

Iz Green Centra su poručili da je ovo veliki korak za njihove hodočasnike i da im je čast i zadovoljstvo što napokon sarađuju sa bosanskohercegovačkom avio-kompanijom.

Zadovoljstvo su izrazili i u kompaniji FlyBosnia iz koje su upravi Zračne Luke Mostar zahvalili na spremnosti da odgovore na zahteve uspostavljanja novog reda letenja.

Avio-kompanija koja trenutno ima dva Airbus 319 aviona nove generacije i očekuje treći Airbus avion da se priključi floti početkom 2020 godine, potpisivanjem ugovora sa mostarskim aerodromom nastaviće doprinositi razvoju turizma i ekonomije BiH.

Iz ove kompanije je najavljeno da zbog ograničenosti kapaciteta Sarajevskog aerodroma trenutno razmatra opcije da bazu za treći avion uspostavi u Mostaru, Banjaluci, ili Tuzli.

strana 1 od 63 idi na stranu