Kroacija erlajns širi flotu uprkos pandemiji

Zagreb -- Kroacija erlajns, jedini nacionalni avio-prevoznik na prostoru bivše Jugoslavije koji održava raspored komercijalnih letova, najavio je da širi svoju flotu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Epa, Antonio Bat
Foto: Epa, Antonio Bat

Naime, ova kompanija očekuje da joj stigne avion erbas A319, registrovan kao 9A-CTN i koji je star osam godina. Prvo ga je koristila Germanija, a zatim ga je koristio Haj flaj Malta. Bio je u skladištu od novembra prošle godine.

Ovaj avion ima kapacitet sedišta za 150 putnika, što je za nešto više od ostatka flote aviona A319 u posedu Kroacija erlajnsa.

Nabavka je dogovarana pre nego što se pojavio virus COVID-19. Kroacija erlajns će ovaj avion u svom posedu imati narednih osam godina, a on će postati peti svoje vrste u njihovoj floti.

Hrvatska avio-kompanija je pre pandemije takođe pregovarala o zakupu aviona deš 8 Q400, ali je sada nejasno da li će se pregovori nastaviti i okončati uspešno.

Kroacija erlajns takođe planira da lansira dve nove rute od Zagreba na leto, do Sofije i Podgorice, prenosi portal Eks-Ju aviejšen (Exyuaviation).

Ova avio-kompanija nastavlja sa ograničenim radom iako koronavirus u Evropi napreduje. Najveći deo njihove flote je još u upotrebi. Međutim, nedavno su iz kompanije saopštili da je tražnja za rezervacijama njihovih letova drastično opala.

strana 1 od 39 idi na stranu