CG: Koronavirus pojeo dodatak na plate

Podgorica -- Prema nezvaničnim informacijama podgoričkih "Vijesti", skupštinskim funkcionerima Crne Gore na kraju prethodnog meseca uz zaradu nisu obračunate i varijabile.

Izvor: Vijesti
Podeli
Foto: Depositphotos/xload
Foto: Depositphotos/xload

Skupština Crne Gore ispoštovala je poruku premijera Duška Markovića da zaposleni u javnom sektoru, dok traje kriza, primaju samo osnovni deo zarade, bez varijabilnog dela i drugih naknada za rad u radnim telima.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", skupštinskim funkcionerima na kraju prethodnog meseca uz zaradu nisu obračunate i varijabile.

"Vijesti" su nedavno objavile da su se članovi skupštinskog kolegijuma častili i prošlog meseca varijabilama koje su iznosile nešto više od po 300 evra, pa su tako inače visoke plate poslanika u nekim slučajevima prešle 2.000 eura. To se vidi poređenjem zarada za januar i februar, koje su objavljene na sajtu Skupštine koja u prva dva meseca nije ni imala sednice, piše podgorički list.

Šefovi poslaničkih klubova, izuzev Demokrata koji ne dolaze na sednice kolegijuma šefa parlamenta Ivana Brajovića, kao i njegova šefica kabineta Tatjana Krivokapić, primili su novčane nagrade jer učestvuju u njegovom radu, potvrdili su "Vijestima" poslanici.

Iz Skupštine je odgovoreno da se Odluka o varijabilnom delu zarade za poslanike Skupštine sprovodi od 13. decembra 2017. godine, a u skladu sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru.

strana 1 od 39 idi na stranu