Slovenci će biti prvi na svetu?

Ljubljana -- Šta planiraju Slovenci?

Izvor: Indikator.ba
Podeli
Foto: Tatohra/Shutterstock
Foto: Tatohra/Shutterstock

Tehnološki park Ljubljana, Ministarstvo ekonomskog razvoja i tehnologije i Javna agencija SPIRIT Slovenija jačaju svoju ulogu u predstavljanju Slovenije na EXPO DUBAI 2020 uvođenjem nezamenljivih tokena (NFT).

Slovenija se tako stavlja na kartu najnaprednijih digitalnih zemalja s razumevanjem razvoja blokčejn tehnologije, koja je jedna od tehnologija budućnosti. Prva zbirka nezamenljivih žetona stvorena je za promovisanje slovenačkih rešenja u ekonomskom području.

NFT će predstaviti kolekciju jedinstvenih digitalnih 3D eksponata i ekskluzivne panoramske fotografije, odnosno fotografije visoke rezolucije od 360 stepeni. NFT u obliku dara ili digitalnog suvenira posetioci će besplatno dobiti prilikom poseta slovenačkom paviljonu EXPO DUBAI 2020, izveštavaju Računalniške novice.

Influenserka ponudila svoju ljubav kao NFT: Zaradila 250.000 dolara FOTO

Na Evropskoj nedelji blokčejna državni sekretar u Ministarstvu ekonomskog razvoja i tehnologije Simon Zajc ponosno je najavio da će Slovenija biti prva država u svetu koja će izdati svoj NFT za promovisanje postignuća ekonomije i turističkih destinacija.

Zajc je dodao da se na ovaj način Slovenija na EXPO DUBAI-ju 2020 predstavlja kao inovativno, digitalno i pametno odredište, čiji se paviljon svakako isplati posetiti zbog jedinstvene zelene fasade, zanimljivog sadržaja, novih poslovnih mogućnosti, a posebno zbog NFT-a, prenosi Indikator.

NFT (token koji se ne može zameniti) je jedinica podataka uskladištena u digitalnoj knjizi nazvanoj blokčejn koja potvrđuje da je digitalna imovina jedinstvena i da se stoga ne može zameniti.

Neverovatne cifre: Da li je NFT trend koji će se zadržati ili balon koji će pući?

NFT-ovi se mogu koristiti za predstavljanje elemenata poput fotografija, video zapisa, zvuka i drugih vrsta digitalnih datoteka.

Tržište NFT-a strahovito raste, a njegov razvoj je izvrsna prilika za predstavljanje digitalnih umetničkih proizvoda i usluga u području ekonomije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 32 idi na stranu