Ćuprija dobija novu ćupriju

Ćuprija -- Izgradnja još jednog mosta preko Velike Morave u Ćupriji trebalo bi da počne 2021. godine, nadaju se u lokalnoj samoupravi.

Izvor: eKapija
Podeli
Foto: Depositphotos/hyrons
Foto: Depositphotos/hyrons

Opština je izradila Plan detaljne regulacije gradskog naselja Ćuprija, a dalji koraci u nastavku realizacije ovog projekta u nadležnosti su republičkih institucija i preduzeća.

"JP Putevi Srbije doneli su odluku da izradu Idejnog projekta sa studijom opravdanosti izgradnje mosta preko reke Velike Morave i pristupnih saobraćajnica u Ćupriji dobije grupa ponuđača - Institut za puteve AD Beograd i Mostprojekt a.d. Beograd", kažu za eKapiju iz kabineta predsednika opštine.

Kako za E-kapiju navode iz kabineta predsednika opštine, prema informaciji od pre 20 dana, projekat se nalazio na lokacijskim uslovima. Dodaju da je realno očekivati da u 2020. godini bude završen projekat za građevinsku dozvolu, a da u 2021. bude raspisana javna nabavka za izvođenje radova na izgradnji novog mosta.

"Intencija predsednika opštine Ninoslava Erića je da već u 2022. na horizontu iznad Morave imamo obrise novog mosta. To bi svakako iskazalo i jednu simboličnu notu tog graditeljskog poduhvata, jer su 1922. godine izgrađeni prvi čelični mostovi u Srbiji, finansirani sredstvima reparacije na ime ratne štete nastale tokom Velikog rata. Jedan od tih mostova bio je i dalje funkcionalni Moravski most, tzv. Žuti most", navode iz Kabineta.

strana 1 od 186 idi na stranu