Đorđević: Vlada neće dozvoliti da bilo ko radi mimo zakona

Beograd -- Ministar za rad Zoran Đorđević osvrnuo se na navode zamenika predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borka Stefanovića.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug, Dragan Kujundzic
Foto: Tanjug, Dragan Kujundzic

Povodom neistinitih navoda koje je u javnost izneo zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović, a odnose se na to da "Vlada Srbije ne štiti radnike i njihova prava" i da, kako je naveo, "ćuti na njihovo maltretiranje", Đorđević je istakao je da je to samo još jedna u nizu gnusnih izmišljotina opozicije.

Ove laži, kako je naveo ministar, Stefanović je zaključio na osnovu još jedne neistine, a to je da je kineska kompanija "Ziđin Bor kuper", kako je naveo, donela odluku da će svaki radnik koji oboli od korone "zato što nije poštovao mere zaštite" dobiti otkaz.

Kako je Đorđević istakao, vlasnik hotela sa Borskog jezera, u skladu sa zakonom, određeni broj ljudi premestio je u rudnik, ali ne da obavljaju poslove kopanja rude, već slične poslove koje su radili i u hotelu i dodao da na to ima potpuno pravo. Kako je naveo, za rad rudnika nadležna je rudarska inspekcija.

"Vlada Republike Srbije izdala je upozorenje da će svi građani koji ne poštuju preporuke Vlade Srbije, Kriznog štaba za vanredne situacije i Ministarstva zdralja snositi određene posledice. Svim poslodavcima upućene su jasne smernice i obaveze koje moraju da ispoštuju u vreme vanrednog stanja, a sve u cilju bolje zaštite svih radnika i obezbeđivanja njihovih prava", rekao je ministar i dodao da nadležne inspekcije kontinuirano sprovode kontrole na teritoriji cele Srbije.

Đorđević je istakao da ova vlada neće dozvoliti da bilo ko radi mimo zakona.

"Reagujemo uvek kada je to potrebno i ne čekamo da nam kaže da treba da reagujemo neko poput Stefanovića, čije vreme karakterišu neuspele privatijacije, krađe i otpuštanja. Verujem da je Stefanović prilikom iznošenja ovih gnusnih laži pošao od toga kako bi on radio, odnosno kako se u njegovo vreme radilo, i to valjda govori sve o njima", zaključio je ministar.

strana 1 od 159 idi na stranu