Uloženi milioni: Novim putem do najpoznatije dečje planine, uskoro žičara na maloj stazi

Kraljevo -- Na putu Kraljevo - Goč u toku su obimni radovi na kompletnoj rekonstrukciji puta od prigradskog naselja Beranovac pa narednih 4,5 kilometara.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: Rina
Foto: Rina

Radove izvodi "Novi Pazar put", a vrednost celog posla je 170 miliona dinara, bez PDV-a.

"Radi se o značajnom projektu koji finansira Vlada Republike Srbije i Javno preduzeće ’Putevi Srbije’ i ovo je nastavak velikih ulaganja u ovaj sve privlačniji planinski centar koji s pravom zovu i ’dečja planina’. Samo u prethodnih nekoliko godina uložili smo značajna finansijska sredstva u Goč, gde su izgrađeni novi dečji paviljoni vrednosti 65 miliona dinara", rekao je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Naveo je da uskoro počinju radovi na postavljanju žičare na maloj stazi, ukupne vrednosti 35 miliona dinara, od čega je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo 20 miliona, a grad Kraljevo dodatnih 15 miliona dinara.

"Zahvaljujući JP 'Skijališta Srbije' , dobijena je i žičara za veliku stazu. Očekujem da ćemo tokom naredne godine postaviti i nju. Asfaltirani su prilazi Dečjem odmaralištu 'Goč', sredstvima koja je obezbedio grad. Sa dobrim putem čija je rekonstrukcija u toku, Goč postaje moderan planinski turistički centar", rekao je Terzić.

U preduzeću "Novi Pazar put" ističu da je rok za završetak radova na pomenutoj deonici 30. jun, a već 1. jula biće nastavljeni radovi na narednih osam kilometara, do skretanja za Sokolju.

strana 1 od 175 idi na stranu