"Za tri sata od Beograda do Sofije" VIDEO

Sofija -- Predsednik Srbije je u radnoj poseti Bugarskoj, gde je s premijerom Bojkom Borisovom obišao gradilište Balkanskog toka.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: INSTAGRAM&BUDUCNOSTSRBIJEAV
Foto: INSTAGRAM"BUDUCNOSTSRBIJEAV

"Imaćemo dva važna projekta za Srbiju i Bugarsku: Balkanski tok i završetak magistrale odnosno auto-puta između naše granice i Sofije. Kada bude gotovo, stizaće se za tri sata od Sofije do Beograda", rekao je tom prilikom Aleksandar Vučić.

"Izgradnja auto-puta Evropa je važna ne samo zbog dve države već je ključna za transport robe između Evrope i Azije", rekao je Borisov i istakao da je napravljen značajan pomak na izgradnji deonice duge 17 kilometara između Dragomana i Slivnice, koja se nalazi između Sofije i granice sa Srbijom, a koja bi do kraja godine trebalo da bude završena.

Kako prenosi BTA, u toku je izgradnja 30 od 48 kilometara puta koji povezuje granični prelaz Kalotina sa glavnim putem i deo je panevropskog saobraćajnog koridora X (Salcburg-Beograd-Niš-Sofija-Plovdiv-Istanbul).

Da podsetimo, Bojko Borisov je simboličnim zabijanjem prvog ašova označio početak radova na prvoj deonici auto-puta "Evropa", koji će povezati Sofiju sa graničnim prelazom Kalotina na granici sa Srbijom i dalje sa Nišom i Beogradom.

"Znam da će ljudi uvek mislitii da nam je auto-put koji spaja Beograd i Sofiju najvažniji projekat, ali Balkanski tok je neuporedivo važniji", kazao je Vučić.

"Hvala gospodinu Vučiću na poseti. Verujemo da je ovo primer i Bugarima i Srbima, došlo je vreme da se opet družimo i posećujemo i nadam se da ćemo uspeti da zaboravimo ovu krizu sa kovidom 19", kazao je premijer Bugarske.

strana 1 od 187 idi na stranu