"Kjungšin kejbl" počeće sa radom pre roka - zaposliće 1.000 radnika u Srbiji

Smederevska Palanka -- Korejska kompanija "Кjungšin kejbl" u Smederevskoj Palanci, koja će proizvoditi električne delove za automobile, počeće sa radom pre planiranog roka.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA, EFE ANTONIO BAT
Foto: EPA, EFE ANTONIO BAT

"Bilo je planirano da fabrika počne sa proizvodnjom u avgustu sledeće godine, ali kako sad stvari stoje, to bi se moglo dogoditi već krajem februara ili početkom marta" , kaže predsednik opštine Nikola Vučen, navodi se na sajtu te opštine.

Radovi na izgradnji fabrike počeli su u maju ove godine i privode se kraju.

Fabrike se prostire na 20.000 metara kvadratnih. Hale i drugi pomoćni objekti su završeni, a u toku je postavljanje instalacija i izgradnja i asfaltiranje saobraćajnica unutar fabričkog gruga.

"Imamo čvrste garancije izvođača, ali i naših partnera iz Кoreje da će svi građevinski radovi biti završeni do kraja oktobra. Nakon toga počinje faza montiranja mašina i proizvodnih traka", istakao je Vučen.

Vlasnici kompanije najavili su da će u izgradnju fabrike i opremanje uložiti 25 miliona evra. Planirano je da fabrika u prvoj fazi zapošljava 700, a kad proradi punim kapacitetom 1.000 radnika.

"Ova fabrika je nada ne samo za stotine Palančana i Planjana koji traže posao, već i za budžet opštine Smederevska Palanka, jer će se značajno povećati prihodi od poreza na plate", rekao je predsednik opštine.

strana 1 od 169 idi na stranu