Prostor eks-Ju biće još povezaniji sa Ukrajinom: U planu linije iz Kijeva do četiri prestonice

Beograd -- Tržišta širom bivše Jugoslavije biće povezana sa Ukrajinom bolje nego ikad. Od sredine decembra četiri prestonice biće povezane sa Kijevom tokom cele godine.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, atosan, 127747184
Foto: Depositphotos, atosan, 127747184

Ukrajinska avio-kompanija Vindouz erlajns vodi misiju za poboljšanjem povezanosti, ali se očekuje da se priključe i ostali.

Ovaj avio-prevoznik počeo je svoju ekspanziju na teritoriji bivše Jugoslavije ranije ovog meseca, uspostavljajući dva leta nedeljno između Kijeva i Zagreba.

Usluga se pokazala dobrom i traženom, tako da će ubuduće ovaj broj biti povećan na tri leta nedeljno, od decembra.

Više od 11.000 ljudi letelo je indirektno do Kijeva, preko Beča i Varšave. Zagreb je bio najveće tržište koje nije bilo povezano sa Kijevom, pored Rusije. Sada je, umesto hrvatske prestonice, to Ljubljana, prenosi portal Ex-Yu Aviation.

Vindrouz je planirao da uspostavi usluge i do slovenačke prestonice, ipak, restrikcije u vezi sa ulaskom u zemlju odložile su ove planove na neodređeno.

Ukrajinci će uspostaviti i uslugu dva leta nedeljno do Beograda od 7. decembra. Podsetimo, Er Srbija je odložila obnavljanje letova na ovoj relaciji za 30. maj 2021.

Takođe, niskotarifni prevoznik SkajAp koji je najpre isplanirao nove usluge od Kijeva do Beograda, pa ih kasnije otkazao, obnovio je svoje planove i verovatno će sa uslugom povezivanja ova dva grada početi 1. januara naredne godine. Takođe je planirano da u ponudi budu dva leta nedeljno. ipak, karte još nisu dostupne, pa nije jasno da li će se ovi letovi sigurno realizovati.

Vindrouz se takođe proširio i na Skoplje, a letovi će biti dostupni od 6. decembra. Nedelju dana ranije, kompanija će započeti letove do Podgorice. Montenegro erlajns planira takođe da uspostavi letove na ovoj relaciji, ali nije jasno kada.

strana 1 od 172 idi na stranu