Rajfajzen banka u Srbiji se oglasila o pokušajima prevare

Klijentima banke stiglo je važno obaveštenje.

Izvor: B92/Ana Ristović
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Naime, Rajfajzen banka u Bosni i Hercegovini objavila je nedavno saopštenje u kom poziva građane na opreznost.

"Molimo naše klijente i sve građane za dodatni oprez kako bi svoje lične podatake zaštitili od zloupotreba i prevara te da sve sumnjive pozive, poruke i e-mailove ignorišu i odmah izbrišu. Prevaranti se putem telefona, Vibera i Facebook messengera lažno predstavljaju u ime Raiffeisen banke, krivotvoreći ime te adresu pošiljaoca ili zloupotrebljavajući brand i vizuelni identitet banke poput logotipa ili fonta slova", navodi se.

Kako se dodaje na njihovom sajtu, "Raiffeisen banka nikada od svojih klijenata ne traži lične podatke, podatke o karticama ili računima putem telefona, e-maila, SMS-a ili društvenih medija, a sve informacije koje Banka komunicira navedenim kanalima putem verifikovanih naloga (mala plava kvakica pored imena na društvenim mrežama) su isključivo informativnog karaktera".

Upitali smo zaposlene u poslovnici u Srbiji, imaju li klijenti razloga za brigu.

"Raiffeisen banka a.d. Beograd nema informacija da je kampanja u kojoj se zloupotrebljava Raiffeisen brend (a na koju je upozorila Raiffeisen banka u Bosni i Hercegovini, a prenose lokalni mediji te zemlje), bila usmerena na građane i klijente u Srbiji. S obzirom na iste nazive banaka, kao i na sličnost lokalnih jezika, Raiffeisen banka u Srbiji u svim situacijama ovog tipa pristupa ozbiljno i vrši detaljne provere lokalnog tržišta", naveli su za B92.net.

Oni su dodali da u slučaju da banka proceni da postoji rizik od lažnih profila na društvenim mrežama koji koriste ime i brend banke, o tome blagovremeno na svojim kanalima komunikacije obaveštava građane.

"Svakako, u vremenu značajnog rasta popularnosti savremenih tehnologija i korišćenja društvenih mreža, banka svojim klijentima, ali i svim građanima, uvek preporučuje da budu oprezni i da validnim smatraju samo informacije koje potiču sa zvaničnih profila banke na društvenim mrežama. Za dodatnu proveru verodostojnosti svih informacija, klijentima je 24 časa, 7 dana u nedelji na raspolaganju i Kontakt-centar banke na broju telefona 011 3202 100", napomenuli su za naš portal iz ove banke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu