Sve je više koristimo: Šta sve možete sa Dina karticom?

Beograd -- Sve veći broj građana koristi usluge onlajn plaćanja domaćom karticom, koja se trenutno prihvata u više od 750 onlajn prodavnica u Srbiji, kažu u NBS.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, dedivan1923
Foto: Depositphotos, dedivan1923

Broj trgovaca koji prihvataju plaćanje Dina karticom u svojim internet-prodavnicama je u stalnom porastu, objavila je centralna banka na svom sajtu.

To je, kako je navedeno, naročito značajno u periodima kakav je od početka pandemije koronavirusa, kada je preporučljivo daljinski obavljati što je moguće više kupovina.

Istovremeno, svakog meseca sve je više korisnika koji obavljaju internet-plaćanja domaćom karticom.

Samo u decembru domaćom Dina karticom ostvareno je više od 280.000 onlajn kupovina u iznosu većem od 600 miliona dinara, sa tendencijom neprekidnog povećanja.

Među prodajnim mestima na kojima se može plaćati domaćom karticom na internetu nalaze se onlajn prodavnice u kojima se mogu nabaviti roba i usluge koje se tradicionalno kupuju, odnosno plaćaju preko interneta.

To su: knjige, tehnička roba, avio-karte, ulaznice za različite događaje, igračke, odeća i obuća, ali i one preko kojih se mogu platiti komunalne (www.infostan.rs), usluge domaćeg operatora mobilne telefonije Telekom Srbija a.d, ali i svakodnevne kupovine kod tri najveca trgovinska maloprodajna lanca u zemlji (Delez, Merkator S i Univereksport).

NBS podseća i da je Dina karticom moguće plaćati i na internet-prezentacijama državnih agencija i institucija, poput Agencije za privredne registre i portala eUprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu