Autoput dovodi nove investitore u opštinu na jugozapadu Srbije FOTO

Priboj -- Izgradnja saobraćajnica kroz Srbiju prozor je u svet malim opštinama koje su dugo bile zaboravljene od strane krupnih investitora.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Jedan od njihovih osnovnih uslova jeste autoput, a on će sada biti ispunjen puštanjem u saobraćaj deonice od Preljine do Požege, koje je planirano za početak sledeće godine i nastavak izgradnje ka Kotromanu i Boljarima

Veliki benefiti poslednjih godina primetni su u opštini Priboj, koja je do pre pet godina bila devastirana.

"Prostor na kom se danas nalazi Slobodna zona bio je prazan i beskorisan. Danas tu posluju domaći i strani investitori i to mesto je istinski oslonac za privredu ove sredine. Novu perspektivu otvara autoput, kojim se očekuje dolazak novih investitora u Priboj, Prijepolje, Novu Varoš, Ivanjicu, Arilje i druge opštine ovog dela Srbije", istakao je Krsto Janjušević, narodni poslanik iz Priboja.

Nakon 40 godina u opštini Priboj biće izgrađena i potpuno nova fabrika u kojoj će se proizvoditi delovi za automobile, a u poginima će biti zaposleno oko 400 radnika.

"Uz pomoć Vlade Republike Srbije uspeli smo da život za naše građane učinimo mnogo boljim u odnosu na neki prethodni period. Zadatak lokalnih samouprava koje se nalaze na trasi puta su da se što bolje pripreme i dočekaju spremno nove investitore", zaključio je Janjušević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 180 idi na stranu