Nakon pola veka čekanja - dobijaju obilaznicu FOTO

Požega -- Sa povećanjem intenziteta saobraćaja, Požega ima sve više problema zbog činjenice da kompletan saobraćaj za Kosjerić i Valjevo ide kroz sam centar grada.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Rešenje jeste izgradnja obilaznice, a radovi će početi u martu sledeće godine.

"Uz izgradnju auto-puta od izuzetne su važnosti obilaznice oko Gornjeg Milanovca, Užica i Požege. Treba da se uradi kompletna tehnička dokumentacija za izvođenje radova i realizacija same investicije. Izrada projekta, eksproprijacija zemljišta. Nakon toga započeće radovi, a to će biti na proleće sledeće godine. Činimo sve da čitava Srbija bude izuzetno sabraćjno povezana, da se olakša građanima. Svakako, nećemo zaboraviti ni izgradnju i sanaciju lokalnih puteva", izjavio je ministar saobraćaja Tomislav Momirović prilikom posete Požegi, prenosi RINA.

On je dodao da se radi o projektu koji će potpuno povezati zapadnu Srbiju i oživeti čitav kraj kroz putnu infrastrukturu, kao što je nekada to bio slučaj u železničkoj izgradnji pruge Beograd–Bar.

Foto: RINA
Foto: RINA

"Naš strateški plan od koga nećemo odustati je da Užice i Gornji Milanovac krenu u septembru da se rade građevinski, a Požega da krene do marta sledeće godine. Plan generalne regulacije mora da se usvoji u narednih mesec dana, onda moramo da maksimalno ubrzamo radove na idejnom projektu a onda i na projektu za građevinsku dozvolu'', kazao je Momirović.

Od izgradnje obilaznice oko Požege građani će imati brojne dobrobiti. Osim što će gradsko jezgro biti rasterećeno, a teretna vozila neće prolaziti pored osnovnih škola i đaka, nova saobraćajnica imaće pozitivne efekte na životnu sredinu, ali i dovesti nove investitore.

"Tehnički problemi takvog saobraćaja, neposredna blizina dva objekta OŠ 'Petar Leković', te buka i zagađenje u samom gradu, konačno su prepoznati i u resornom ministarstvu, pa je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović rekao da se 'Mora graditi obilaznica oko Požege'", izjavio je predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović.

Prilikom izgradnje obilaznice oko Požege u nekim elementima potrebne konsultacije sa preduzećem "Srbijavode", koje se priprema da izvrši uređenje korita i obala reke Skrapež.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 174 idi na stranu