Vesti -

Buši se tunel kroz Frušku goru FOTO

V.d. direktora Кoridora Srbije Aleksandar Antić objavio je da se intenzivno radi na bušenju tunela kroz Frušku goru koji će biti dugačak 3,5 kilometara.

Izvor: gradjevinarstvo
Podeli
Foto: shutterstock, David Jancik
Foto: shutterstock, David Jancik

Antić je objavio fotografije izlaznog portala i desne cevi tunela Iriški venac na Fruškogorskom koridoru i istakao da se izvode intenzivni radovi na bušenju budućeg najdužeg tunela u Srbiji.

Prema navodima portala Dnevnik, okolna geologija nije bila baš blagonaklona prema inženjerima, koji se trude da obezbede zemljište iza potpornog zida, čiji se sastav i struktura na malom rastojanju prilično razlikuju.

Radovi na dvocevnom tunelu ispod Fruške gore, a samim tim i na Fruškogorskom koridoru, započeti su 1. maja 2021. godine. Ovaj koridor vredan je 606 miliona evra.

Istovremeno se buše obe tunelske cevi i to sa obe strane Fruške gore. Radove izvodi kineska kompanija CRBC, čijim je radnicima bilo potrebno skoro godinu i po dana da učvrste okolne padine na severnom portalu tunela.

Pre nešto više od šest meseci počelo je bušenje tunela hidrauličkim bušilicama, pošto je upotreba dinamita u nacionalnom parku zabranjena, navodi Dnevnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.