Vesti -

"Capgemini stigao u Srbiju"

Capgemini, globalni lider u pružanju strateških partnerstava kompanijama u transformaciji i upravljanju njihovim poslovanjem nastavlja da ostavlja značajan trag

Izvor: B92.net
Podeli
ilustracija: Foto: Profimedia
ilustracija: Foto: Profimedia

Nedavno su završili akviziciju domaće kompanije "HDL Design House".

U potrazi za proširenjem svojih operacija i pristupom visokokvalifikovanom inženjerskom talentu, jedan od globalnih lidera u IT sektoru, kompanija Capgemini, odabrala je Srbiju kao svoju novu destinaciju za investiranje.

Ovaj potez odražava rastuću prepoznatljivost Srbije kao atraktivne lokacije za strane investicije, posebno u oblasti informacionih tehnologija. Srbija je postala poznata po svojoj izvanrednoj investicionoj klimi koja privlači vodeće svetske kompanije u potrazi za proširenjem svojih globalnih operacija. Fleksibilni regulatorni okvir, konkurentne poreske stope i kontinuirana podrška stranim investitorima čine Srbiju privlačnom destinacijom za poslovanje.

Osim povoljne investicione klime, Srbija je takođe prepoznata po talentovanim inžinjera koji su spremni da doprinesu inovacijama i tehnološkom napretku. Visoko obrazovani i tehnički vešti inžinjeri su ključna komponenta koja doprinosi odluci Capgemini-a da proširi svoje operacije u Srbiji. Dolazak Capgemini-a u Srbiju ne samo da potvrđuje zemlju kao atraktivnu destinaciju za strane investicije, već takođe obećava dalji razvoj lokalnog IT sektora, stvaranje novih radnih mesta i transfer globalnih znanja i veština.

Ovaj pozitivan trend će, bez sumnje, nastaviti da jača poziciju Srbije na globalnoj mapi kao centra za tehnološke inovacije i poslovnu izvrsnost. Kompanija je ostvarila prihod od €22 milijarde, sa preko 350,000 zaposlenih koji rade u više od 50 zemalja širom sveta. Capgemini je ponosan partner 85% od 200 najvećih javnih kompanija na Forbes Global 2000 listi, što pokazuje njihovu posvećenost i uticaj u globalnom poslovnom okruženju.

Sa više od 50 godina iskustva, Capgemini se bavi širokim spektrom poslovnih potreba, od strategije i dizajna do upravljanja operacijama, koristeći svoje duboko industrijsko znanje i ekspertizu u brzo evoluirajućim oblastima kao što su cloud, podaci, veštačka inteligencija, povezivanje, softver, digitalno inženjerstvo i platforme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.