Vesti -

"Danas sastanak sa Japancima, borimo se za svaku investiciju"

Beograd -- Predsedica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će danas biti održan novi sastanak sa japanskim investitorima.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr
Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Kako je istakla, to je prilika da se nastavi borba za nove investicije.

"Danas u Palati Srbija imamo sastanak sa Japancima, koje je organizovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Borimo se za svaku novu investiciju", rekla je Brnabić koja je podsetila da je tokom posete Japanu razgovarala sa prestavnicima vrlo značajnih japanskih investitora.

Japanci su, kako je rekla, pored nemačkih investitora poznati kao najkonzervativniji i najobazriviji, a njihovo ineresovanje je važna stvar i veliko svedocanstvo za to kakva je Srbija danas.

Brnabić je rekla da je zahvaljujući predsedniku napravljen neverovatan iskorak u stvaranju partnerstava sa Japanom, što je iskorišćeno za građenje političkih i ekonomskih mostova.

Od 2019. godine vidimo mnogo veće interesovanje za Srbiju, imamo više investitora, oni zapošljavaju više od 4.000 ljudi, što je, kako je rekla mnogo, ako se uzme u obzir da su investicije krenule u poslednje tri godine.

Naglasila je da je važna činjenica da su sve te investicije došle u vreme jedne ili druge krize.

Komentarišući javni dugu, Brnabić je navela da je Srbija jedna od najmanje zaduženih zemalja EU.

"Naš javni dug je ispod 60 odsto BDP. To je nešto gde je predsednik Vučić jako striktan. Srbija je stabilna zemlja i svako ko priča drugacije ili je neznalica ili ne govori istinu", navela je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.