Biz - B92.net

"Gradimo i po snegu"; "Ovaj auto-put će biti najmoderniji u jugoistočnoj Evropi"

Kruševac -- Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas radove na Moravskom koridoru.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Stockr/Shutterstock
Ilustracija: Stockr/Shutterstock

Pročitajte još:

"Uskoro završavamo tunel, obilaznica kod Bubanj potoka – do kraja sledeće godine" VIDEO/FOTO

"Veoma je važno što smo se uspešno prilagodili da radove na putevima obavljamo i po lošem vremenu, kao što je danas, za razliku od ranije kada je bilo nezamislivo da se ovakvi radovi obavljaju u decembru po snegu", rekao je Momirović.

"Moraćemo da radimo i u januaru i u februaru ukoliko želimo da uspemo, a uspeh je to što danas gradimo 10 auto-puteva, projektujemo i radimo više od 1.200 kilometara brzih saobraćajnica. Hoćemo da ljudima, ne samo iz Kruševca i Pojata, pokažemo šta se ovde radi, a ovaj auto-put dugačak 112 kilometara biće najmoderniji u celoj jugoistočnoj Evropi", rekao je on.

Istakao je da će tek kada prođu tim putem ljudi biti svesni šta se sada gradi i da će iza sadašnje političke administracije ostati moderni auto-putevi, najbrže pruge u jugoistočnoj Evropi, vredni ekološki projekti, realan rast plata.

"Mi se nećemo povući dok sve ove projekte ne završimo. Mi menjamo perspektivu ove države i Srbija postaje zemlja u koju strani radnici dolaze da nađu svoju budućnost", istakao je Momirović.

Ukazao je da plan 2020–2025 nije politička mantra nego realan plan i cilj čiji je teži deo već odrađen i da "moramo da ostanemo fokusirani i sveži i da završimo ovo što smo započeli".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.