Vesti -

Lučić: "Od Telekoma državi i građanima – 6,7 milijardi dinara"

Beograd -- "Sve naše akcionare ove godine možemo da obradujemo bogatim dividendama, a sve naše korisnike najkvalitetnijim sadržajima."

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr
Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

To je poručio generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić.

Telekom obeležava 25 godina postojanja, a u tom periodu akcionarima ove kompanije uplaćeno je milijardu i 47 miliona evra dividendi.

Ove godine akcionari Telekoma dobiće dividende od čak preko 6,7 milijardi dinara, gde će veći deo novca pripasti Republici Srbiji.

"To znači da će naša kompanija za prvih četvrt veka postojanja svojim akcionarima na ime dividendi isplatiti ukupno više od 1,1 milijarde evra", naglasio je Lučić u gostovanju na TV Hepi.

U isto vreme, Telekom će ove godine u Srbiji prvi put u istoriji probiti rekord od milijardu evra prihoda, dok će na tržištima van Srbije gde posluje takođe prvi put imati prihod veći od 500 miliona evra.

Takođe, Telekom je prošle godine imao profit od 13,1 milijardi dinara, što je povećanje za skoro 10 milijardi dinara nego pre dve godine i predstavlja fantastičan rezultat.

"Telekom Srbija je 2021. prvi put u istoriji postao najveći operator po broju korisnika u sva četiri segmenta poslovanja, a to su fiksna i mobilna telefonija, internet i multimedija", istakao je Vladimir Lučić.

Još važnije, kako je dodao, trend rasta se ubrzava i razlika u odnosu na konkurenciju postaje sve veća.

"Medijski napadi na Telekom organizuju se iz jednog centra. Naši uspesi stvaraju nervozu kod konkurencije, jer dok mi beležimo rekordan rast oni prave rekordne gubitke, pritom nama sledi još snažniji rast, a njima još veći pad", zaključio je Lučić.

Nedeljno 10.000 novih korisnika

"Efekat naših ulaganja u kvalitet sadržaja, poput dolaska Premijer lige na Arenu Sport, kao i u razvoj optičke mreže, vidi se i kroz povećanje broj korisnika. Samo u proteklih desetak dana imali smo 22.000 prijava za nove korisnike kablovske TV i interneta, tako da mi sada u proseku imamo nedeljno više od 10.000 novih korisnika i to će se izvesno dodatno povećavati do kraja godine", saopštio Lučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.