Vesti -

Mali: "Iz tvog džepa u tvoj džep"

Povodom uvođenja sistema e-fiskalizacije, Poreska uprava i Ministarstvo finansija pokrenuli su kampanju "Iz tvog džepa u tvoj džep", objavio je Siniša Mali.

Izvor: B92.net
Podeli

Kako je naveo na svom nalogu na Instagramu, putem kampanje će javnost biti informisana o novom modelu fiskalizacije u Republici Srbiji, koji donosi brojne koristi kako privredi, tako i celoj državi.

"Ovom kampanjom obraćamo se svim građanima Republike Srbije sa porukom o značaju uzimanja fiskalnih računa prilikom svake kupovine dobara ili usluga. Ukazujemo na mogućnost da svako može proveriti ispravnost izdatog računa jednostavnim skeniranjem QR koda na računu", objavio je Mali na toj društvenoj mreži.

Fiskalni račun je dokaz da je za određenu kupovinu obračunat i plaćen porez. Ta sredstva se vraćaju u budžet Republike Srbije kroz budžetske prihode i dalje se koriste za izgradnju auto-puteva, bolnica, škola, predškolskih ustanova, i na taj način građani imaju direktnu korist od njih. Uzimanjem fiskalnog računa građani zapravo direktno učestvuju u borbi protiv sive ekonomije i doprinose daljem razvoju celog društva i države, objasnio je ministar finansija.

Posredstvom budžeta, porez prikupljen na ovaj način, ulaže se u kvalitetno ostvarivanje svih javnih i društvenih potreba građana. Svaki dinar uložen u izgradnju bolnica, dečjih ustanova, škola, auto-puteva, uložen u kulturu i sport, školstvo i zdravstvo, potiče i sa ispravno izdatog fiskalnog računa, istakao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.