Vesti -

Objavljen konkurs za studente Građevinskog fakulteta o stručnoj praksi u Kini

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je zajedno sa Studentskom konferencijom univerziteta u Srbiji raspisalo konkurs.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: shutterstock, Bannafarsai_Stock
Foto: shutterstock, Bannafarsai_Stock

Konkurs je raspisan za deset studenata završne godine i master studija Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa ciljem edukacije u periodu od 9. do 14. decembra 2023. godine u Narodnoj Republici Kini u provinciji Šangdong.

"Studenti koji budu boravili na stručnoj praksi u Kini, imaće priliku da se upoznaju sa realizacijom velikih infrastrukturnih projekata i da steknu prosperitet praktičnog znanja u oblasti gradjevinarstva i infrastrukture", izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i pozvao sve studente, koji ispunjavaju uslove, da se jave na ovaj konkurs.

Vesić je naglasio da je zadatak studenata da ponesu pasoš, znanje i osmeh, a da će sve ostalo biti plaćeno.

"Verujem da će deset studenata koji se budu vratili sa prakse u Kini preko kompanije 'Šandong', gde će videti njihove infrastrukturne projekte koje rade u toj državi, doći sa više znanja koje će moći da upotrebe dalje u svojoj profesionalnoj karijeri", rekao je Vesić.

Ministar je istakao da se slični projekti pripremaju i sa drugim kompanijama koje posluju u Srbiji, pre svega sa kineskim, ali i sa zapadnim kompanijama koje rade u Srbiji.

"Ono na čemu insistiram kao ministar, to je da svi koji rade u Srbiji obezbede stručnu praksu ne samo za naše studente, već i za asistente i profesore i na taj način im obezbede da mogu da vide kako izgledaju drugi veliki infrastrukturni projekti u zemljama u kojima rade", rekao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.