Vesti -

Ponovo radi sajt APR

Internet stranica i veb-server Agencije za privredne registre (APR) bili su prethodnih dana na meti DDoS napada usmereninih na ometanje mrežnih usluga Agencije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/scanrail
Ilustracija: Depositphotos/scanrail

Međutim, uspeli su da odbrane sistem od napada i omoguće pristup svom veb-servisu, saopšteno je iz APR-a.

Kako iz Agencije navode, DDoS napadi imali su za cilj da dovedu do preopterećenosti veb-servera, kako bi korisnicima bio onemogućen pristup eServisima Agencije.

Podaci nisu bili meta ovih napada, tako da baze podataka kojima rukovodi Agencija nisu bile ugrožene.

Iz Agencije dodaju da su u ponedeljak uspeli da odbrane sistem od napada i omogući pristup svim svojim veb-servisima, uz povremene prekide, dok danas sistem radi nesmetano.

U saopštenju je i navedeo da počinioci ovih napada, koji su dolazili iz mnogih zemalja širom sveta, preplavljivali su sajt Agencije, što je prouzrokovalo povremenom slabom funkcionalnošću veb-sajta, imejlova i veb- servisa.

Putem posebnog informacionog sistema za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja dostavljeno je 15.500 finansijskih izveštaja, kako navode iz APR-a, primili su i sve ostale elektronske prijave koje su korisnici uputili putem ostalih veb-servisa Agencije.

Agencija za privredne registre je prijavila DDoS napade Nacionalnom centru za prevenciju bezbednosnih rizika u IKT sistemima (Nacionalni CERT) i Ministarstvu informisanja i telekomunikacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.