Vesti -

Više od 8.000 građana podnelo zahteve za priključke samo u Beogradu

Do 29. septembra samo u Beogradu za legalno priključenje na komunalnu infrastrukturu podneto je 8.038 zahteva od građana koji žive u nelegalnim objektima.

Izvor: B92.net
Podeli
FOTO TANJUG/ PREDRAG MITIĆ/ bg
FOTO TANJUG/ PREDRAG MITIĆ/ bg

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da se do 29. septembra samo u Beogradu za legalno priključenje na komunalnu infrastrukturu podneto 8.038 urednuh zahteva od građana koji žive u nelegalno izgrađenim objektima i podsetio da prijave traju do 15. oktobra.

On je naveo da je ovo omogućeno izmenama i dopunama Zakona o ozakonjenju koje su donete na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i da se to odnosi samo na građane koji sa svojim porodicama žive u nelegalno izgrađenim objektima, ali ne i na poslovne objekte niti na investitore.

"Prijavljivanje je počelo 15. septembra i za 14 dana, do 29. septembra, imali smo 8.038 urednih prijava samo u Beogradu. Prijave traju do 15. oktobra, a najveću navalu očekujem poslednjih sedam dana u skladu sa našim mentalitetom da obično stvarno radimo u poslednjem trenutku", rekao je Vesić gostujući na televiziji „Blic".

Podsetio je da je resorno ministarstvo odštampalo brošuru u kojoj je navedena sva dokumentacija potrebna da bi se građani koji žive u nelegalno izgrađenim objektima prijavili za priključenje na komunalnu infrastrukturu i dodao da se brošura može naći na sajtu ministarstva i svih opština u Srbiji, kao i da se može preuzeti na šalterima opština.

"Prijava je veoma jednostavna. Svi koji sa porodicama žive u nelegalnim objektima mogu da dokažu da time rešavaju svoje stambeno pitanje, da nemaju drugu nekretninu i da dobiju pravo da se legalno priključe na struju, vodu, kanalizaciju, gas i grejanje", rekao je Vesić.

Naveo je da građani do 15. oktobra samo stiču pravo da dobiju legalne priključke, a da dinamika priključenja zavisi od kapaciteta nadležnog preduzeća i da će priključak plaćati kao i svi drugi građani, te pozvao sve da iskoriste ovu mogućnost i da se prijave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.