Normalizacija američke ekonomije u maju?

Vašington -- Najviši zvaničnici Trampove administracije zaduženi za ekonomiju uvereni su da bi američka ekonomija mogla da počne da se vraća u normalne tokove u maju,

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, EdZbarzhyvetsky
Foto: Depositphotos, EdZbarzhyvetsky

Zvaničnici su izrazili to uverenje uprkos upozorenjima zdravstvenih eksperata koji naglašavaju da je socijalno distanciranje ključno za pobedu nad epidemijom koronavirusa, izvetio je Rojters.

Procene ministra finansija Stivena Mnučina i ekonomskog savetnika u Beloj kući Larija Kudloa tumače se kao novi pritisak da se ekonomija vrati u normalne tokove, i pored toga štoje smrtnost pacijenata obolelih od koronavirusa u porastu.

Na pitanje novinara TV mreže CNBC da li smatra da bi predsednik Tramp mogao da odobri otvaranje trgovina u maju, Mnučin je kratko potvrdno odgovorio.

Doktor Entoni Fauči, ugledni ekspert za infektivne bolesti u američkoj vladi juče je izjavio da je važno da ljudi ostanu u kućnoj izolaciji.

"Morali bismo da udvostručimo napore u striktnom sprovođenju mera socijalnog distanciranja kako bismo smanjili smrtnost", apelovao je Fauči u TV mreže CBS govoreći o prognozama smrtnosti od kovida-19.

strana 1 od 179 idi na stranu