Amazon gradi laboratoriju za testiranje svojih radnika

Sijetl -- Amazon gradi laboratoriju za testiranje svojih radnika na COVID-19.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, alexraths
Foto: Depositphotos, alexraths

To je poslednji napor kompanije da zaštiti radnike koji su u panici dok se virus širi skladištima Amazona, preneo je portal Verdž.

U više od 50 objekata u vlasništvu Amazona u SAD potvrđeni su slučajevi koronavirusa, prema podacima koje je prikupio "Fajnenšel tajms".

U blogu u kom su najavljeni napori, Amazon je saopštio da nedostatak kapaciteta za testiranje otežava napore da ljudi budu bezbedni i ekonomija održiva.

Oni koji budu pozitivni na testu mogu biti stavljeni u karantin i o njima treba brinuti, a svi koji budu negativni na testu mogli bi da uđu u ekonomiju sa samopouzdanjem, navode iz kompanije.

Amazon preraspoređuje sopstvene stručnjake za izgradnju laboratorije i nada se da će uskoro početi sa testiranjem.

Tim Amazona sa raznim veštinama, od naučnika istraživača i rukovodilaca programa do specijalista za nabavku i softverskih inženjera, preraspoređeni su sa svog uobičajenog radnog mesta u namenski tim koji radi na ovoj inicijativi, naveo je Amazon.

Započeli smo sa sastavljanjem opreme koja nam je potrebna kako bismo izgradili prvu laboratoriju i nadamo se da ćemo uskoro početi sa testiranjem malog broja naših zaposlenih koji su u prvim redovima, navedeno je u saopštenju Amazona.

strana 1 od 179 idi na stranu