Nije svima kriza: Kineski luksuzni sektor očekuje rast tražnje od čak 30 odsto

Peking -- Kineska scena luksuznih brendova trlja ruke, iako je pandemija ugrozila ovu godinu.

Izvor: 24sata.hr
Podeli
Foto: Depositphotos, wolterke
Foto: Depositphotos, wolterke

Naime, kineski luksuzni sektor najavljuje da je potražnja za skupim brendovima i skupocjenim modnim proizvodima u velikom porastu.

Nakon loše prve polovine godine, kompanije LVMH, Kering i Estee Lauder (vlasnici luksuznih modnih i kozmetičkih brendova) objavili su rast potražnje u poslednjih par meseci, a situacija će se, očekuju nastaviti do kraja godine, čime će s potražnja luksuznih proizvoda u ovoj godini povećati 30 odsto, prenosi 24sata.hr.

Predviđa se da će ove godine potražnja za luksuznom robom porasti čak 30 posto, čime potrošači s visokim prihodima pokreću ekonomski oporavak Kine nakon pandemije.

Nova finansijska prognoza Boston konsalting grupe je još jedan znak kako se Kina vraća u igru, nakon što je u velikoj meri iskorenila virus u zemlji, postavši jedina velika ekonomija za koju se predviđa rast ove godine.

Iako je tržište luksuza na početku pandemije bilo gotovo zaustavljeno, jasno je da je potražnja ponovno porasla, no pritom je sve intenzivnija, kako se približava kraj godine.

strana 1 od 135 idi na stranu