Vesti -

"Ako zamenimo ruski gas američkim..."

Predsednik Predstavničkog doma SAD Kevin Makarti izjavio je da planira da promoviše izvoz američkog prirodnog gasa na sastanku sa kolegama iz G7 u Japanu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Sven Hansche
Ilustracija: Shutterstock/Sven Hansche

Makarti je rekao da će se na sastanku predsednika parlamenata zemalja G7 razgovarati o energetskoj politici, u kontekstu nastojanja Evrope da napravi otklon od zavisnosti od ruskog gasa kao odgovor na invaziju na Ukrajinu prošle godine, prenosi Blumberg.

''Ako zamenimo ruski prirodni gas američkim samo u Evropi na godinu dana, smanjili bismo 218 milijardi tona emisija CO2 jer je naš prirodni gas čistiji. Amerika bi bila ekonomski jača, naše cene bi bile niže i svet bi bio bezbedniji'', rekao je Makarti.

Makarti je, usled predsedničke kampanje koja se intenzivirala u SAD, nagovestio da bi Republikanska stranka mogla da pokrene istragu o opozivu Bajdena, usredsređenu na finansije njegove porodice, navodi agencija.

Citirao je dokaze koje su prikupili istražitelji Predstavničkog doma, uključujući svedočenje zvaničnika Poreske službe koji je naveo da je savezna vlada sporo vodila istragu o Bajdenovom sinu Hanteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.