Vesti -

PayPal lansirao svoju kriptovalutu: "Imaju moć da transformišu ceo finansijski sistem"

PayPal je lansirao vlastiti stabilcoin denominiran u američkim dolarima pod nazivom PayPal USD (PYUSD).

Izvor: Bajtbox
Podeli
Foto: shutterstock, Momentum studio
Foto: shutterstock, Momentum studio

Za njega kompanija veruje da bi mogao podstaći upotrebu digitalnih valuta u zemlji.

Tokom godina, mnoge vodeće kompanije su prihvatile kriptovalute u ovom ili onom obliku, a PayPal je jedna od njih.

Trenutno omogućava korisnicima da plaćaju korišćenjem digitalnih sredstava kao što su Bitcoin i Ethereum, ali ovo je prvi put da je vodeća američka finansijska kompanija izdala svoj digitalni token.

U saopštenju za javnost, PayPal je rekao da će njegovi američki korisnici moći da prenesu novi digitalni token između sopstvene platforme i kompatibilnih spoljnih novčanika.

Takođe će moći da ga koriste za plaćanja od osobe do osobe bez dodatnih troškova i za robu i usluge. Ljudi će moći da konvertuju PIUSD u i iz bilo koje kriptovalute koju podržava PaiPal, uključujući Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether i Litecoin.

Token će trenutno biti dostupan samo na PayPal-u, ali će njegova dostupnost uskoro biti proširena na druge popularne aplikacije za plaćanje, kao što je Venmo.

Kompanija je takođe rekla da je novi digitalni token zasnovan na Ethereum-u dizajniran da ga lako prihvate različite kripto berze i da će biti dostupan programerima trećih strana, novčanicima i web3 aplikacijama.

PIUSD će izdavati kompanija za kripto finansijske usluge Pakos Trust sa sedištem u Njujorku i biće u potpunosti podržan depozitima u američkim dolarima, kratkoročnim obveznicama trezora i sličnim gotovinskim ekvivalentima.

U izjavi u kojoj je najavljeno pokretanje PIUSD-a, predsednik i izvršni direktor PayPal Dan Šulman rekao je da veruje da digitalne valute imaju moć da transformišu ceo finansijski sistem omogućavajući trenutne, jeftine i bezbedne transakcije.

Takođe je izrazio nadu da nova tehnologija može pomoći u poboljšanju finansijske inkluzije tako što će pristupačne finansijske usluge učiniti dostupnim većem broju ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.