Vesti -

Štrajk železničara u Italiji; Salvini: Neću tolerisati nepristojne scene

Širom Italije danas je održan štrajk železničara.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija, Foto: Epa-Efe/LOUISA GOULIAMAKI
Ilustracija, Foto: Epa-Efe/LOUISA GOULIAMAKI

Zamenik italijanskog premijera i ministar saobraćaja Mateo Salvini poručio je da više nikada više neće tolerisati "nepristojne scene" kakve su viđene danas, koje su dovele do otkazivanja ili kašnjenja vozova.

Štrajk železničara u trajanju od osam sati sazvan je nakon sudara voza i kamiona na pružnom prelazu u Kalabriji, u kojem su poginuli kondukter voza i vozač kamiona, a za večeras je najavljen još jedan štrajk u trajanju od 24 sata.

"Bilo je nepristojnih i neprihvatljivih scena na italijanskim stanicama", rekao je Salvini komentarišući štrajk, koji je, kako prenosi Ansa, doveo do kašnjenja, otkazivanja vozova i stvaranja dugih redova "ogorčenih građana".

Salvini je rekao da, iz poštovanja prema onima koji su poginuli u nesreći u Kalabriji, "nismo intervenisali", ali da je "danas još očiglednije da štrajkovi koji traju previše sati teško utiču na živote prevelikog broja nevinih građana".

"Smatram da je to nepodnošljivo", rekao je Salvini i poručio da namerava da učini sve što može kako se takve scene ne bi ponovile. Ansa je ranije objavila, pozivajući se na izvore iz železnice, da je štrajk uticao na sve regionalne vozove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.