Esports B92.net

Surovi SK lako savladao Misfits, ko osvaja ESL Pro Ligu?

SK je prekinuo bajku ekipe Misfits, savladavši ih veoma ubedljivo u polufinalu ESL Pro Lige, pa će Brazilci u finalu na megdan ekipi FaZe od 16 časova.

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Iako svi volimo i navijamo za autsajdere, većina CS ljubitelja je verovatno danas navijalo za SK, iz prostog razloga što ćemo u finalu gledati duel dveju najbolje plasiranih ekipa na kraju godine. Analogiju ovome možemo naći u sportu – Federer protiv Đokovića na završnom Mastersu u Londonu.

Čemu smo se nadali, to smo i dobili. FalleN-ova ekipa je veoma lako pobedila Misfits 2:0, po mapama Cobblestone 16:6 i Overpass 16:1. Najbolji na serveru bio je boltz, ali je i TACO konačno zaigrao odlično, što mu može pomoći u finalu.

Cobblestone [16:6 SK]

Misfits je počeo na T strani, a odlučili su se za brzi napad na B sajt, što je bila dobra odluka – 1:0. Usledile su dve prilično lake runde za 3:0. Ponovni napad na B, preko longa i dropa, ali FalleN i coldzera sa po 2 fraga zaustavljaju napad. Stiglo se do egala, TACO je bio odličan u dropu sa vođstvo, a SK je ubrzo pobegao i na 6:3. Seangaresova ekipa osvaja rundu napadom na A, a u sledećoj dobijaju još jednu na suprotnom delu mape – 7:5. Brazilci do kraja odigravaju znatno sigurnije, naročito na B sajtu, pa je na poluvremenu bilo 10:5.

Misfits dobija i drugu pištolj rundu, ritejkovali su B sajt za 10:6. Ipak, u force rundi su bili sjajni TACO i coldzera, pa je američka ekipa resetovana. Usledile su 2 lake runde, a ništa teže nisu bile ni ostale, s obzirom da je SK pojačao ritam, naročito na B sajtu. Do kraja nije bilo nikakvih neizvesnosti pa je prva mapa završena 16:6.

Overpass [16:1 SK]

Da Misfits ne dobije i treću pištolj rundu pobrinuo se FalleN koji je bio genijalan kao i uvek clutch situacijama, ovoga puta je savladao SicK-a i senagares-a. Stiglo se do 3:0, a u istom ritmu nastavljeno je i u full buy rundi kada je SK napao B sajt. Igrala se 10. runda kada je ShahZaM jednim metkom ubio coldzeru i FalleN-a, a preostala 3 Brazilca nisu uspela da osvoje A sajt, te se Misfits upisao na tabelu. To je bilo sve od američke ekipe do poluvremena – 14:1.

Misfits se odlučio za napad na A sajt u novoj pištolj rundi, ali je sjajan bio boltz sa 3 fraga za novu rundu. Fer je odigrao agresivno, napravio 2 fraga, a SicK i AmanEk nisu mogli da produže meč za bar još neku rundu – 16:1.

Sutra od 16 časova nas očekuje veliko finale, što će ujedno biti i poslednji BO5 meč ove godine. To je razlog više da ne propustite sjajan meč, koji će biti streamovan na ESL YouTube kanalu.

Izvor: KlanRUR

CS:GO

CS:GO – Top 20 HLTV 2017. (drugi deo)

HLTV uveliko nastavlja sa izbacivanjem rang liste najboljih igrača 2017. godine, naredna četiri mesta su obasjana danskom zastavom, a smatra se da će se ista zastava videti i pri dnu ovogodišnje liste.

CS:GO četvrtak 11.01. 16:54 Komentara: 0

CS:GO – HLTV počeo sa rangiranjem igrača za 2017.

Vodeći CS portal HLTV je počeo sa objavljivanjem top 20 igrača za 2017. godinu. Najbolji igrač prošle godine bio je Brazilac Marselo “coldzera” David, koga je odmah pratio sunarodnik i saigrač – Gabriel “FalleN” Toledo, a na trećem mestu se našao Danac Nikolaj “device” Ric. Ovogodišnja lista će verovatno izgledati slično, jer će se brazilska i danska zastava najviše videti pri kraju liste.

CS:GO utorak 9.01. 11:18 Komentara: 1
strana 1 od 44 idi na stranu