Esports B92.net

BLAST suspendovao sve ruske esports organizacije

Svi ruski timovi i organizacije suspendovani su do daljnjeg sa svih BLAST turnira i događaja, zvanično je saopštio jedan od vodećih organizatora esports turnira. Istovremeno su i potvrdili da će CIS kvalifikacije za predstojeći BLAST turnir biti odložene.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: BLAST
Foto: BLAST

Organizator turnira se danas izvinio navijačima i igračima iz regiona u objavi na društvenim mrežama i rekao da ne smatra da je događaj ”prikladan” u ovom trenutku. ”Igre i esport ujedinjuju ljude svih rasa, zemalja i verovanja”, izjavio je BLAST. „Nadamo se da će situacija na svetskoj sceni to odraziti što je pre moguće”.

Očekivalo se da će kvalifikacije za CIS za Spring Showdown početi 25. marta, a one bi trebale da uključe timove sa sedištem u Rusiji, među kojima se nalaze forZe. Ovi timovi, kao i nekoliko drugih, sada će biti isključeni iz učešća.

Još uvek nije poznato da li će Gambit Esportsu koji je bio drugi na Premier Finals turniru biti zabranjeno prisustvovanje budućim događajima zbog toga što su partneri sa Blastom. Virtus.pro, još jedan tim sa sedištem u Rusiji, takođe spada u ovu kategoriju.

Uprkos tome što NAVI ima tri ruska igrača na svom CS:GO spisku, neće biti pogođen ovom zabranom jer se radi o ukrajinskoj organizaciji iz Kijeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.